Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: binnen 1 uur.

Zelf je toilet verbouwen

Toilet verbouwenJe hebt bij het verbouwen van een toilet de keuze om het zelf te doen of het uit te besteden. Als je een beetje handig bent dan is de klus prima te doen. Het is wel handig als je vooraf inspiratie opdoet om uit verschillende ideeën een keuze te maken. Je ontdekt aan de hand van voorbeelden van toiletverbouwingen bijvoorbeeld welke stijl je mooi vindt en welke kleuren het beste bij elkaar passen. Heb je al een beeld van je nieuwe toilet in gedachten? Dan is het tijd om nieuwe tegels te kopen, een hangend toilet of staand toilet aan te schaffen en eventueel nog een ander fonteintje met kraan uit te kiezen. Dat kan je op je gemak doen bij Douchezaak.nl om je daarna verder voor te bereiden op het echte werk.

Planning toilet verbouwen maken

Het is aan te raden om als je een toilet gaat verbouwen eerst een planning te maken. Hoeveel tijd ben je bijvoorbeeld kwijt met het sloopwerk en moeten er ook leidingen worden verlegd? Kan je dat zelf of heb je daarvoor toch een loodgieter nodig? Vergeet bij de verbouwing overigens ook niet dat je wellicht moet schilderen, zoals de kozijnen en het plafond. Stel een begroting op voor de kosten van het verbouwen van het toilet en maak aan de hand daarvan je keuze voor de benodigde aankopen.

Je begint met de sloop

Je begint bij een toilet verbouwen met de sloop en daarbij haal je alles weg wat je gaat vervangen. Denk daarbij aan het verwijderen van tegelwerk net als aan het weghalen van de toiletpot en spoelbak. Wil je ook een ander fonteintje dan sloop je de oude eveneens uit de ruimte. Zorg er wel voor dat je nauwkeurig en zorgvuldig bent tijdens het slopen, want je wilt niet per ongeluk het bestaande leidingwerk beschadigen. Als je tijdens een verbouwing rommel maakt, werkt het prettig als je het direct daarna opruimt. Zo zorg je voor een lege en opgeruimde werkplek om aan de volgende stap in de wc-ruimte te beginnen.

Alles eruit? Tegels erin

Ervan uitgaande dat het leidingwerk op de plek blijft, begin je met een toilet verbouwen na het sloopwerk met het aanbrengen van tegels. Maar niet als je een inbouwreservoir gaat inbouwen dan doe je dit uiteraard voordat je gaat tegelen. Na het voegwerk kan je met het schilderwerk beginnen. Daarna is het tijd om het nieuwe toilet aan te brengen en deze vast te schroeven op de grond of aan de wand. De spoelbak bevestig je daarna pas en je controleert natuurlijk of deze goed doorspoelt of dat je deze anders moet instellen. Heb je ook een nieuw fonteintje met kraan dan installeer je deze om de verbouwing compleet te maken.

Nieuwe toilet accessoires

Als de toiletverbouwing is afgerond dan is het wellicht nog mooier als je ook bijpassende toilet accessoires koopt. Denk daarbij aan simpele accessoires als een toiletrolhouder net als aan een wc-borstel en aan een kleine pedaalemmer. Op deze manier kleed je het toilet helemaal aan in de stijl van de doorgevoerde verbouwing en vormt het echt een geheel.

Toilet voor een deel vernieuwen

Je kan natuurlijk ook besluiten om het toilet niet helemaal, maar voor een deel te vernieuwen. Als het toilet op zichzelf nog goed is dan kan deze prima blijven staan. Misschien dat je dan alleen nieuw tegelwerk wilt aanbrengen of dat een verandering van fontein met nieuwe kraan al in een hele andere uitstraling voorziet. Het toilet verbouwen hoeft dus niet altijd te bestaan uit het slopen van de hele ruimte.

Kosten toilet verbouwen

De kosten van het verbouwen van een toilet vallen enorm mee als je alles zelf doet. Je kan bij het kopen van nieuwe benodigdheden zelf bepalen wat voor bedrag je eraan wenst uit te geven. Er zijn wat dat betreft allerlei prijsklassen om nieuw sanitair aan te schaffen. Daarom is het aan te raden eerst te kijken wat je budget is. Aan de hand daarvan is het dan gemakkelijk om aankopen te doen.

Kunnen we je helpen met je toilet verbouwen? We helpen graag met tips voor de inrichting van je nieuwe toilet of bij het uitzoeken van de beste producten en materialen. Vind je het lastig om voor te stellen hoe je nieuwe toilet eruit komt te zien of weet je niet goed wat bij elkaar past qua stijl? Ook dan kunnen we je helpen door het geven van advies of het maken van een 3D tekening, zodat je precies kunt zien hoe je toilet er met de nieuwe wc, tegels en wc fontein uit komt te zien. Kom dus gerust langs in de showroom of neem contact op: mail naar [email protected], bel naar 0341-768999 of chat met ons.

Klantbeoordeling