Wastafels

Wastafels

Op het gebied van wastafels is er zeer veel mogelijk. Dit heeft niet alleen te maken met het design van de wastafel, maar ook met de kraan, de waskom en de accessoires die u hier bij kiest. Van natuurlijke materialen tot aan glanzend chroom, u zult uw wastafel helemaal kunnen afstellen op de inrichting van uw badkamer.

Wastafels en waskommen

Grotere wastafels worden meestal in doucheruimtes of badkamers geplaatst. Daarnaast zijn er ook kleine wasbakken die bijvoorbeeld geschikt zijn voor op het toilet, in een slaapkamer of in de garage. In principe zijn er talloze mogelijkheden; een wastafel met alleen koud water, een wastafel met een hendelkraan of zelfs een dubbele wastafel voor twee personen. De locatie is ten eerste van belang; hoe veel ruimte is er? Daarnaast moet er nagedacht worden over het design van de wastafel, de hoogte en de verdere afmetingen. Het opvallendste onderdeel van de wastafel of de wasbak is de kom. Deze is vaak gemaakt van porselein, metaal, natuursteen, kunstof of glas en vangt het water op. De vormgeving van zo’n bak of kom is tegenwoordig niet meer zo heel traditioneel; er zijn vierkanten wasbakken, driehoekige wasbakken en grote ronde kommen. Aan de onderkant van de wastafel zit een gat met een zwanenhals naar het riool waardoor het water doorstroomt naar het riool. Boven de wastafel zit een kraan; deze kan koud of ook warm water geven, afhankelijk van de voorkeur. De plaatsing van de wastafel wisselt ook af; deze kan namelijk aan de muur bevestigd worden of op een kolom tegen de muur aanstaan. Natuurlijk is het ook mogelijk een wastafel te hebben welke onderdeel is van een badkamermeubel.

Kranen en fonteinen

Naast dat er meestal een spiegel boven een wasbak hangt, is het van essentieel belang dat er een kraan of fontein aan zit. Meestal wordt er voor badkamers gekozen voor een mengkraan, waarbij er zowel warm als koud water uit de kraan komt. Bij dit soort kranen is er een grote keus uit designs. Kiest u voor een kraan waar alleen koud water uit komt, dan zijn dit meestal fonteinkranen welke iets hoger op de wasbak gemonteerd kunnen worden en dus ideaal zijn voor het wassen van uw handen. Naast kranen, fonteinen, wasbakken en waskommen zijn er vele andere mogelijkheden om uw wastafel zo persoonlijk mogelijk in te delen- denkt u eens aan badkameraccessoires zoals zeepbakjes en tandenborstelhouders die vaak in de buurt van uw wastafel staan.