Verwarming

Badkamer radiator kopen

Een badkamer zonder verwarming is niet echt uitnodigend om te douchen of in bad te gaan. In de zomer gaat dat nog wel, maar in de winter is dat wel anders. Een badkamerradiator kopen lost dat probleem meteen op. Dan is het fijn om als het buiten koud is de verwarmde ruimte in te stappen. Douchezaak heeft een uitgebreid assortiment met badkamerradiatoren beschikbaar. Je keuze is daarom volledig af te stemmen op het badkamer interieur.

Hoe kies je een badkamerradiator?

Het ontwerp is een van de aandachtspunten bij het kopen van een badkamer radiator. Het is echter ook belangrijk om met de afmetingen rekening te houden. Dat hangt uiteraard weer af van de grootte van de badkamerruimte en van de positie van de radiator. In de meeste badkamers is het mogelijk om de radiator op het bestaande verwarmingssysteem aan te sluiten. Toch zijn er wat dat betreft ook uitzonderingen. In dat geval voorziet Douchezaak.nl ook in een oplossing. Bijvoorbeeld met de aanschaf van een elektrische radiator voor de badkamer. Dit verwarmingssysteem is los van de centrale verwarming te gebruiken, want je sluit het aan op het elektriciteitsnetwerk. Dat wil zegen dat er alleen maar een stopcontact nodig is om de verwarming te laten functioneren. Het is ook mogelijk om het verwarmingssysteem als zogenoemde handdoekdroger te gebruiken.

Aandachtspunten bij een badkamer verwarmen

Bij het verwarmen van je badkamer kun je letten op meerdere punten. Een verwarming in de badkamer koop je niet zomaar. Hij moet namelijk voldoen aan meerdere kenmerken. Zo ben je ervan verzekerd dat de radiator zowel vanuit praktisch oogpunt voldoet, maar ook lange tijd mee kan gaan.
  • De best passende radiator: Heb je een kleine badkamer? Let dan goed op de afmetingen en kies voor een badkamerradiator die efficiënt is. Zo kan een verticale radiator vaak handiger zijn in kleine badkamers. Let daarnaast ook op de plek van de aansluiting, zodat de installatie makkelijker is.
  • Design van de verwarming: Je kunt bij een radiator kopen goed letten op het design. Zo kun je voor een verwarming kiezen die goed past bij de rest van het badkamerinterieur. Zo zijn er radiatoren verkrijgbaar die een echte eyecatcher vormen in je badkamer. Daarnaast kun je letten op de kleur en kiezen voor een opvallende contrasterende kleur, of juist voor een radiator die dezelfde kleur is als de muur.
  • Bestand tegen vocht: Kies voor een echte badkamer radiator voor in de badkamer. Een normale radiator is niet bestand tegen vocht. In dat geval zal je verwarming niet lang mee gaan. Een badkamerradiator daarentegen kan goed tegen vocht, zodat je er lang gebruik van kunt maken.
  • Vermogen: Elke radiator heeft een ander vermogen. Over het algemeen geldt dat als het vermogen hoger is, de radiator een grotere badkamer kan verwarmen. Naast de afmeting van je badkamer maakt het ook uit of je badkamer wel of niet geïsoleerd is.

Unieke designs voor een droombadkamer

De badkamerruimte is geen vergeten plek in huis als het gaat om design en inrichting. Bij een verbouwing of het kopen van een nieuwbouwhuis krijgt de badkamer veel aandacht. Het is tenslotte ook een plek om even te ontspannen en aan persoonlijke verzorging te doen. Het bad of de doucheruimte worden zorgvuldig uitgezocht net als de wastafel, kranen en toilet. De ruimte is pas echt compleet als er ook sprake is van een verwarmingssysteem. Daarom is een badkamer radiator kopen onderdeel van het complete plaatje. De designs die Douchezaak beschikbaar heeft voor het kopen van een badkamerradiator zijn uniek en origineel. De radiatorsystemen zijn ontworpen vanuit comfort en vanuit esthetisch oogpunt. Kijk maar eens bij de design radiatoren dan zie je hoe modern en verfijnd de designs zijn. Een designradiator wordt ook wel vaak een handdoekradiator genoemd. Aangezien het mogelijk is om hier handdoeken aan op te hangen en te laten drogen. Daarnaast zijn de handdoeken dan lekker op temperatuur als je je gaat afdrogen. Een andere populaire keus is het kiezen voor een paneelradiator. Deze bestaan uit meerdere platen, kunnen snel warmte afgeven en zien er strak uit. Zo is de badkamer snel op de ideale temperatuur. Uiteraard hebben we ook de nodige aansluitsystemen, om het verwarmingssysteem te laten functioneren via montage aan de leidingen, in het assortiment.

Badkamer radiator: hoogste kwaliteit gegarandeerd

Douchezaak verkoopt uitsluitend producten van topkwaliteit van merken als; Sapho, Aqualine, Wiesbaden, Instamat, Best design en Neuer. Ben je van plan om een badkamer radiator te kopen dan weet je dat er sprake is van de hoogste kwaliteit. Bijvoorbeeld als het gaat om de toegepaste materialen net als om de sublieme afwerking. Mocht je een vraag hebben of advies wensen voor een badkamer radiator kopen, neem dan contact op. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en je van een professioneel advies te voorzien. Uiteraard is het ook mogelijk om persoonlijk een bezoek te brengen aan Douchezaak. Onze showroom is gevestigd aan de Eendenparkweg 3 in Ermelo en is van maandag tot en met zaterdag geopend.