Kranen

Een kraan kopen

Badkamer kraan kopen? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuwe badkamer of badkamer renovatie, maar het is toch een belangrijk onderdeel. Het is belangrijk voor de watertoevoer, en zeker belangrijk wanneer je van plan bent je te wassen in deze ruimte. Daarnaast heb je ook een badkamer kraan voor in de douche nodig. Bij het kopen van een kraan moet je op verschillende dingen letten. Simpele mengkranen welke te bedienen zijn met een hendel of draaiknoppen zijn er in allerlei uitvoeringen en hebben allemaal zo hun eigen pluspunten; vaak kan er met een mengkraan voor de douche bijvoorbeeld de watertemperatuur en de snelheid geregeld worden.

Badkamer kraan kiezen en kopen

Als je een badkamerkraan wilt kopen dan is er een breed scala aan mogelijkheden om uit te kiezen bij Douchezaak. Of je nu op zoek bent naar een traditionele stijl of juist iets moderners, er is zeker een badkamer kraan die perfect bij je badkamer past. Met zoveel keuzes, kan het moeilijk zijn om een kraan te kiezen. Door echter rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de algehele stijl van de badkamer, kun je al snel veel kranen afstrepen die het in ieder geval niet worden.

De stijl van je badkamer matchen met de kranen

Wanneer je op zoek bent naar een kraan voor de badkamer, is het belangrijk te kijken naar de stijl van je badkamer. Heb je al een bepaalde voorkeur? Dan is het makkelijk zoeken naar een kraan in een strakke of klassieke stijl die aansluit op je wensen. De functie van de kraan in je badkamer of doucheruimte mag duidelijk zijn; de temperatuur en de watertoevoer regelen voor wanneer je je wilt wassen. Het is dus belangrijk dat de opties van de kraan die je kiest passen bij jouw wensen. Zo kan de vormgeving van een badkamer kraan ook invloed hebben op de functionaliteit, bijvoorbeeld door de grootte van het kraangat.

Kraan voor de wastafel

Afgezien van een kraan voor de douche of het bad, zijn er aparte kranen voor wastafels die veel afwijken qua stijl. Deze kranen worden ingebouwd in de muur en hebben als klassieke uitvoering twee draaiknoppen voor warm en koud water. Tegenwoordig is er veel meer keus; er zijn kranen met hendels in allerlei uitvoeringen voor de wastafel. Extra hoge kranen of juist kleinere kranen voor kleine waskommen zijn allemaal op maat leverbaar bij ons. Daarnaast zijn de wastafels in het toilet weer een ander type wasbak; hiervoor bestaan fonteinkranen welke ideaal zijn voor het handen wassen. Deze zijn een stuk kleiner en worden gemonteerd op een wasbak, waardoor het water dus anders stroomt.

Verschillende soorten kranen

Er zijn veel verschillende soorten kranen voor de badkamer. Het meest voorkomende type is de wastafelkraan. Dit is meestal een enkele hendel die zowel het warme als het koude water regelt. Er zijn ook wandkranen, die de laatste jaren steeds populairder worden. Deze zorgen ervoor dat er meer ruimte vrij blijft op het wastafelblad. Daarnaast oogt het zeer stijlvol. Een ander type kraan is de badkraan, die wordt gebruikt om een badkuip met water te vullen. Badkranen hebben meestal twee handgrepen, een voor warm water en een voor koud water. Ten slotte zijn er douchekranen, die worden gebruikt om de waterstroom uit de douchekop te regelen. Douchekranen hebben meestal een enkele handgreep die zowel de temperatuur als de waterstroom regelt.

De perfecte badkamer kranen bestellen

Als je een badkamer kraan wilt kopen dan kan dit een moeilijke keuze zijn. Doordat een kraan zo erg in het zicht zit en je een badkamer kraan zo veel gebruikt wil je natuurlijk wel dat de kraan die je kiest perfect is. Bij Douchezaak hebben wij gelukkig een zeer breed assortiment met kranen beschikbaar zodat er voor iedereen de perfecte kraan tussen zit. Bij het kiezen van een kraan voor je badkamer of toilet, is het belangrijk om zowel functie als stijl in overweging te nemen. Kranen zijn er in een breed scala aan prijzen, dus het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je een badkamer kraan gaat zoeken. Als je eenmaal een idee hebt van wat je zoekt, is het tijd om rond te gaan kijken. Op onze website kun je gemakkelijk de filters gebruiken waardoor je precies het aanbod te zien krijgt dat voldoet aan je wensen. Twijfel je toch nog? Neem dan contact op met onze klantenservice voor een advies.