Spiegels

Spiegels

Een spiegel in je badkamer of doucheruimte; absoluut onmisbaar. De meeste spiegels zijn een simpele glazen plaat met reflecterend materiaal en laklagen waardoor de spiegel beschermd blijft en je reflectie kan laten zien. Naast glazen spiegels zijn er ook spiegels gemaakt van metaal.

Verschillende badkamer spiegels

Badkamerspiegels bestaan in alle vormen en maten. Ten eerste is het wel van belang dat ze goed opgehangen kunnen worden. Afhankelijk van het formaat en het type spiegel is er een passende methode om je spiegel stevig en veilig op te hangen; dit kan bijvoorbeeld met spiegelhouders, een complete ophangset met klemmen en schroeven, of door middel van chemisch verbindmiddel. Per spiegel wijkt dit af, dus het is belangrijk van tevoren goed te informeren naar de mogelijkheden. Naast dat de badkamerspiegel in allerlei vormen en afmetingen bestaat, zoals een ronde spiegel of een langwerpige spiegel, zijn er ook een aantal unieke eigenschappen waarvoor je kunt kiezen. Een spiegel met verlichting of een spiegel met verwarming voor in de badkamer is een handige extra die je zeker van pas zal komen. U maakt natuurlijk zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruik van je badkamer, dus de voordelen van een spiegel met verlichting is duidelijk; de juiste lampen zullen ook bijdragen aan de sfeer van de ruimte. Zo heb je onder andere de keus uit spiegels met LED verlichting of spiegels met TL verlichting.

Spiegelkast

Een losse spiegel kun je ten alle tijden aanschaffen en bevestigen, maar wanneer je op zoek bent naar een ruimtebesparende oplossing voor je badkamer, of op zoek bent naar een badkamerspiegel die bij de rest van het interieur past, is er de mogelijkheid te kiezen voor een spiegelkast. Een spiegelkast is een badkamermeubel waarbij er op de deuren of op een gedeelte van de kast een spiegel is bevestigd. Dit heeft ook als voordeel dat je badkamer of doucheruimte op deze manier optisch een stuk groter lijkt door de reflectie. Deze blikvanger kan gemaakt zijn van verschillende materialen – we hebben een ruim assortiment badkamermeubelen met spiegels. Een spiegelkast met schuifdeurtjes, klikdeurtjes, verlichting en spiegelverwarming – het is allemaal mogelijk. Zo’n spiegelkast is tegelijkertijd ook een handige opbergruimte en kan zowel als simpele kast en als designobject functioneren. Stem je badkamer spiegelkast af op de rest van je inrichting door te kiezen voor materiaal dat in ander meubilair terug komt; hout, edelstaal of kunststof, of een combinatie van deze materialen. Daarnaast kun je met de juiste badkameraccessoires je spiegelkast verder uitbreiden, bijvoorbeeld met extra stopcontacten of plankjes.

Spiegel accessoires

Uw standaard badkamerspiegel kan ook in vele opzichten uitgebreid worden. Naast dat je al de keus heeft uit verschillende designs kun je jouw spiegel zo veel op maat maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld losse spiegelverlichting of spiegelverwarming toevoegen, of een mooie omlijsting om er voor te zorgen dat je spiegel volledig aan je wensen voldoet.