Toiletten

Toilet kopen

Wil je een toilet kopen? Of je nu een toilet gaat kopen voor in jouw badkamer, of voor een aparte toiletruimte, het maakt geen verschil; het belangrijkste moet aanwezig zijn, en dat is de toiletpot. Als je een toilet wilt kopen dan ben je bij Douchezaak aan het juiste adres. Douchezaak heeft een breed assortiment toiletten, waaronder complete toiletsets.

Nieuw toilet of wc kopen

De toiletten zijn voorzien van een spoelmechanisme waardoor jouw boodschap door middel van een drukknop wordt afgevoerd. Een speciale wasbak met een fonteinkraan is geen overbodige luxe meer om daarna je handen te kunnen wassen. Op het gebied van toiletten is er heel veel mogelijk. Als je een nieuwe wc wilt kopen dan is de eerste afweging die je wilt maken wat voor soort toilet je wilt kopen. Hieronder zullen alle soorten wc’s kort worden toegelicht.

Hangend toilet

Wil je een toilet kopen? Dan is een hangend toilet een goede optie. Het hangende toilet, of eigenlijk een wandcloset, is een zwevende toiletpot gemonteerd aan het inbouwreservoir in de muur. Hiervan is niets te zien, want deze wordt weggewerkt achter het tegelwerk en wordt, bedient met een bedieningsplaats. De wc pot is natuurlijk wel zichtbaar op het toilet en moet worden voorzien van een passende wc-bril. Een hangend toilet heeft een chique en nette uitstraling en kan ook veel ruimte besparen door deze op de juiste plek te plaatsen. Daarnaast is het voor het schoonmaken van jouw badkamer of toiletruimte ook een stukje handiger om een zwevend toilet te kopen.

Staand toilet

Als je een nieuwe wc wilt kopen is een staand toilet een andere populaire optie. Een staand toilet is de standaard wc-pot die we allemaal wel kennen; deze is bevestigd op de vloer en heeft een hangend reservoir. Hiervoor zijn verschillende opties, van hoge en laag hangende reservoirs, welke los of aan de pot gemonteerd kunnen worden. Kies je voor een staand toilet, dan zijn er een aantal dingen van belang tijdens jouw keuze; denk je bijvoorbeeld eens aan de hoogte van het toilet. Misschien heb je speciale wensen, zoals een kindertoilet- in dat geval zal er zeker weten rekening gehouden moeten worden met de afmetingen.

Toilet accessoires

Met een toiletpot en een reservoir ben je er nog niet; er zijn vele opties waarbij het nog mogelijk is een voorkeur aan te geven. Zo zijn er verschillende soorten afvoer mogelijkheden bij zowel het staande toilet als het wandcloset; een vloeruitlaat (AO) of een achteruitlaat door de muur (PK). Daarnaast is er de keus tussen vlakspoel en diepspoel. Het verschil zit in de vorm; een vlakspoel toilet heeft een plateau waar de boodschap op terecht komt voordat er doorgetrokken wordt en schuift vervolgens naar beneden door de afvoer. Bij diepspoel toiletten is er een laag water waar de boodschap in terecht komt en komt er vers water van boven wanneer er doorgetrokken wordt om alles af te voeren. Met verschillende toiletaccessoires kun je er voor zorgen dat je een wc op maat heeft in je badkamer of doucheruimte, of in een aparte toiletruimte.

Waarom zou je een nieuw toilet kopen?

Een toilet is een van de belangrijkste items in je huis - het is een plek waar je jezelf ontlast en voor veel mensen biedt het een rustmomentje. Het hebben van een toilet van goede kwaliteit kan een groot verschil maken in je leven, en het is de moeite waard om het extra geld uit te geven om een toilet te krijgen die lang meegaat.

Hoe je het juiste toilet voor je huis kiest

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een toilet, zoals budget, stijl, spoelkracht en waterverbruik. De volgende tips helpen jou bij het kiezen van het juiste toilet voor jouw huis. Budget: toiletten kunnen in prijs variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend euro. Het is belangrijk om een budget te bepalen voordat je begint met zoeken. Dit zal je helpen je opties te beperken en het besluit gemakkelijker te maken. Stijl: Er zijn veel verschillende soorten toiletten op de markt. Van traditionele ontwerpen tot modernere looks, er is zeker een stijl die bij jouw smaak past. Zodra je jouw budget hebt bepaald, kun je beginnen met het verfijnen van jouw keuzes op basis van stijl. Tegenwoordig zijn kleuren zoals zwart en grijs helemaal in de mode in badkamers, maar vaak zien we dat de wc's nog steeds het meest verkocht worden in de kleur wit. Doorspoelkracht: Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een toilet, is de spoelkracht. Als het toilet een sterke spoelkracht heeft, spoelt het toilet gemakkelijker jouw ontlasting door.

Welk type toilet past het beste bij jou?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een toilet, zoals de spoelkracht, de vorm van de kom en de hoogte. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet je welke het beste bij jou past? Op onze website kun je gemakkelijk de filters gebruiken. Hoe meer filters je aanvinkt, hoe minder toiletten je ziet en hoe meer deze toiletten aan jouw wensen voldoen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met één van onze verkoop specialisten. Onze verkopers helpen jou graag bij het kopen van de juiste wc. Douchezaak.nl, de wc winkel van Nederland!