Horizontale radiator

per pagina
Sorteer op sort-descending
metro_11
€ 388,00
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 weken
Instamat Tubone H designradiator 150x21 buis enkel zwart
€ 1.655,67
Gratis bezorgd Levertijd: 6 weken
Instamat Tubone H designradiator 150x21 buis enkel zwart
€ 1.506,87
Gratis bezorgd Levertijd: 6 weken
Instamat Tubone H designradiator 150x21 buis enkel zwart
€ 1.402,69
Gratis bezorgd Levertijd: 6 weken

Horizontale radiator kopen

De badkamer is een ruimte in huis waar de temperatuur aangenaam dient te zijn. Bovendien mag de badkamer er natuurlijk ook mooi uitzien met een modern en stijlvol interieur. Een horizontale radiator is wat dat betreft een perfecte oplossing. Daarbij is een vlakke horizontale radiator heel modern en praktisch omdat deze minder ruimte inneemt. Er zijn allerlei verschillende modellen verkrijgbaar bij Douchezaak.nl. Dat maakt het eenvoudig om met bepaalde voorkeuren rekening te houden.

Horizontale radiator voor de badkamer

Een horizontale radiator is voor badkamers van verschillende afmetingen geschikt. Dat komt omdat er op het gebied van vlakke horizontale radiatoren allerlei uitvoeringen beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een compacte uitvoering te kiezen als de ruimte beperkt is. In een badkamer met een lange wand is het ideaal om de keuze te maken voor een horizontale radiator die groter is. Tegenwoordig zijn designradiatoren in een horizontale uitvoering enorm populair. De badkamer krijgt daarmee een design interieur, waardoor er een exclusieve uitstraling ontstaat. Verder is het mogelijk om design en warmte te combineren met praktisch gemak. Bijvoorbeeld door een badkamer handdoekradiator in de badkamer aan te brengen. De horizontale uitvoering maakt het dan mogelijk om meerdere handdoeken tegelijk op de verwarming te hangen.

Voordelen horizontale radiator

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan een horizontale radiator in de badkamer. De strakke afwerking in de lengte, maar natuurlijk ook in de hoogte en de breedte maken het tot een fraai ogend object in de badkamer. Een vlakke horizontale radiator heeft als extra voordeel niet ver uit te steken in de badkamerruimte. Er wordt in dat kader ook wel gesproken van een ruimtevriendelijk ontwerp. Hierdoor is dergelijke badkamerverwarming ook geschikt voor kleine badkamers. Naast het design geldt dat er ook nog het voordeel is van het optimaal verwarmen van de ruimte. Het is dan wel belangrijk om rekening te houden met de capaciteit ofwel het vermogen van de verwarming. Dat bepaalt namelijk in hoeverre de badkamer te verwarmen is. Daarom is het aan te raden om eerst het vermogen te bepalen en daar de afmeting op af te stemmen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om met de kleur en ontwerp rekening te houden. Zwart en chroom zijn wat dat betreft populaire uitvoeringen van horizontale radiatoren. Ten aanzien van de vorm zijn er allerlei opties, waarbij een ovaal design erg trendy is.

Badkamer radiator horizontaal plaatsen

Het is doorgaans vrij eenvoudig om een horizontale radiator zelf in de badkamer te plaatsen. U krijgt een complete set geleverd met daarin onder meer een aansluitset. Het is wel even belangrijk om met de plaats van de aansluiting rekening te houden, zoals aan de onderkant van de radiator. Daarbij is ook te letten op bijvoorbeeld de hart maat. Een horizontale radiator is op te hangen aan de ophangbeugels. Verder is het aan te raden om de verwarming na het aansluiten te ontluchten. Dat voorkomt dat er tikkende geluiden of andere geluidshinder ontstaan. Als de horizontale radiator is geplaatst, kan deze in gebruik worden genomen en ervaart u een aangename temperatuur in de badkamer.