Een landelijke stijl in de badkamer kan op veel verschillende manieren geïnterpreteerd worden. De stijl is namelijk goed te combineren met andere stijlen, ga je bijvoorbeeld voor klassiek landelijk, of ben je meer van een stoere look? Beiden kan, en in deze blog vertel ik je graag meer over hoe je je badkamer een landelijke sfeer geeft.

Materialen in de landelijke badkamer

In een badkamer in landelijke stijl gebruik je veel natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, metaal en natuursteen. Door te kiezen voor grove en robuuste materialen creëer je een stoere look, die goed te combineren is met industriële items. Denk bijvoorbeeld aan een meubel dat is gemaakt van hergebruikte oude wagondelen, met noesten en scheuren in het hout. Zet hier natuurstenen kommen op en en een stoere kraan, en de landelijke look in je badkamer is compleet.
Je kan het ook wat klassieker aanpakken met een bad op pootjes en fijnere porseleinen waskommen. In plaats van een robuust meubel kan je dan kiezen voor een iets subtieler model met mooie greepjes of lades met een randje. Je combineert de landelijke stijl dan meer met de Engelse klassieke look. In beiden uitvoeringen komen de natuurlijke materialen en het warme gevoel terug.

Landelijke badkamer ideeën

Het leuke aan een badkamer in landelijke stijl is dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Woon je in een oud huis? Laat de balken opvallen door ze onbehandeld te laten en de achtergrond fris wit of diep zwart te schilderen. Combineer dit hout met een prachtige grote plant voor het natuurlijke gevoel. En durf jij het aan om als badkamermeubel bijvoorbeeld te gaan voor een oude werkbank? Zo maak je je badkamer écht uniek en helemaal naar je zin!
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je badkamer helemaal naar je zin is, maar dat je graag een landelijke stijl toevoegt aan deze goede basis. Dit kan je doen door te kiezen voor accessoires in de stijl die je aanspreekt. Leg een mooie massief eiken badplank op je bad, kies grove planten uit die passen in je badkamer en voeg bijvoorbeeld een oude houten kruk of landelijke stoel toe.

Tegels in landelijke stijl

De stoere en robuuste look in de landelijke badkamer kan best een stoere tegel gebruiken. Wees dan ook niet bang om te kiezen voor contrast en denk eens aan een zwart/wit geblokte vloer. Door dit te combineren met hout zorg je ervoor dat de ruimte zijn warmte behoudt. Liever iets rustiger? Een grote betonlook tegel is ook altijd goed.
Liever wat klassieker? Dit kan door te kiezen voor een subtiele houtprint of een mooie lichtgrijze of crème kleurige tegel. Als je van kleur houdt dan is een mooie groene wand achter het bad of badkamermeubel ook zeker een aanrader.

Graag wat advies voor het uitkiezen van je landelijke badkamer van onze sanitairspecialisten? Nooit een probleem! Doordat de showroom tijdelijk gesloten is het niet mogelijk om fysiek langs te komen in de showroom, maar natuurlijk staan we voor je klaar om te beeldbellen. Neem contact op via info@douchezaak.nl of bel naar 0341-768999 en we plannen alle tijd in die je nodig hebt!