De badkamer is de ruimte waar je de dag begint en eindigt. Des te fijner is het als de ruimte netjes en geordend is, en geen rommel. Een minimalistische badkamer is netjes, ruimtelijk en rustgevend. Hoe kan je deze look creëren? Ik vertel je graag waar je rekening mee moet houden en wat je kan doen om de ruimte rustig te houden.

Minimalistische badkamer inrichting

Je gaat je badkamer verbouwen en je wil graag een rustige en geordende badkamer waar je helemaal tot rust kan komen. Je gaat voor een minimalistische look in de badkamer. Dit doe je door te kiezen voor lichte kleuren, gladde materialen en lege oppervlakken. De wastafel en de badranden zijn leeg, de basis is licht en je spullen hebben een vaste plek. Combineer mat en glanzend wit, op deze manier behoud je de rust maar zorg je ook voor een beetje diepte in de ruimte. Zorg voor bewegingsvrijheid en denk aan doorlopende lijnen, hierdoor creëer je rust in de ruimte. Door alle elementen dicht op elkaar te plaatsen creëer je onrust.

Wil je toch een andere kleur of ander materiaal toevoegen ga dan voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of riet. Dit is zachter en warmer dan bijvoorbeeld metaal. Voeg naast de strakke basis een mooie grote plant toe om de minimalistische badkamer een wellness gevoel te geven.
Hou jij helemaal van die strakke, frisse look die de badkamer heeft? Schaf dan witte handdoeken aan. Deze kan je opbergen in een kastje of netjes opgerold een vaste plek geven.

Minimalistische lifestyle in de badkamer

Een minimalistische badkamer houdt ook in dat je precies weet welke spullen je hebt en het kost je geen moeite om deze te vinden. We hebben allemaal wel potjes crème die over de datum zijn, flesjes parfum die we gekregen hebben maar eigenlijk niet lekker vinden ruiken of kleine reisverpakkingen shampoo en crème spoeling die al van 3 zomers geleden zijn. Ga hier eens doorheen, bedenk wat je daadwerkelijk in de badkamer gebruikt en gooi weg wat weg kan. Als je een duidelijk beeld hebt van de spullen die je in de badkamer wil opbergen kan je ook beter beslissen hoeveel opbergruimte je nodig hebt, en dus bewustere keuzes maken voor de inrichting van je badkamer. Je kan je afvragen of je al je handdoeken in de badkamer moet opbergen of dat je misschien ergens anders een afgesloten kast heb waar je de handdoeken neer kan leggen.

Minimaal afval

Naast een minimaal aantal spullen in de badkamer kan je ook rekening houden met minimaal afval. Gebruik minder wegwerp artikelen door te kiezen voor herbruikbare producten. Zo kan je bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes of oor reinigers kopen. Verder zijn er plasticvrije shampoo bars en tandpasta tabletten verkrijgbaar. Een minimalistische badkamer inrichting houdt dus niet op bij alleen de looks, maar kan helemaal doorgevoerd worden als lifestyle.
Eerder schreef ik al eens een blog over het opruimen van de badkamer, hier vind je ook nog handige tips om je minimalistische badkamer opgeruimd te houden!

Wil jij nou graag een nette, strakke en minimalistische badkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan gerust contact op met onze sanitair specialisten voor advies en een 3D tekening! De showroom is weer gewoon geopend, dus kom gerust eens langs!