Retourneren

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij Douchezaak.nl kunt u binnen 14 kalenderdagen na levering aangeven dat u het artikel wilt retourneren. Indien uw retourzending voldoet aan de voorwaarden, kunt u vervolgens het geld terug krijgen.

Controleren
Wanneer u uw bestelling ontvangt is het belangrijk dat u de bestelling controleert op beschadigingen en de compleetheid. Indien dit niet het geval is vragen wij dit uiterlijk na 48 uur bij ons te melden via het contactformulier of via een mail.

Randvoorwaarden
Om het artikel te kunnen accepteren en verwerken vragen wij u om te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • binnen 14 kalenderdagen na levering;
  • als het compleet en onbeschadigd is;
  • als het ongebruikt en niet gemonteerd is geweest;
  • in de originele verpakking (hier mag niet op geschreven worden of geplakt worden);
  • het product verstuurd wordt in een overdoos, om te voorkomen dat de verpakking beschadigd;
  • het afzendadres vermeld staat in of op de overdoos.

Producten die speciaal voor u zijn vervaardigd, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Indien het pakket verloren is gegaan tijdens het retour sturen is Douchezaak daar niet verantwoordelijk voor. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen. Wij adviseren u daarom het pakket aangetekend te versturen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Retour sturen
Wettelijk heeft u een herroepingsrecht: binnen het zichttermijn van 14 dagen mag u aangeven dat u bestelde artikelen wilt retourneren. Dit termijn gaat in op het moment dat de artikelen geleverd zijn. Tijdens de bedenktijd mag u het product gebruiken zoals u dat in de winkel zou doen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat u minder geld voor het product terugkrijgt.

Het aangeven van een retourzending kan via een mail naar administratie@douchezaak.nl. Als u er voor kiest om te mailen dan dient u aan te geven welk product u wil retourneren. Vermeld daarnaast tevens uw naam, factuurnummer en IBAN nummer. Nadat u heeft aangegeven het product te willen retourneren, heeft u twee weken de tijd om de retourzending te doen. Indien u het pakket heeft verzonden is het van belang dat u het bonnetje (of track & trace code) van de retourzending bewaard zodat wij de retourzending kunnen achterhalen indien het pakketje niet bij ons aankomt.

Retouradres
Retouren mogen onder bovenstaande voorwaarden worden verzonden worden naar:

Douchezaak.nl
t.a.v. afdeling klantenservice
Eendenparkweg 3
3852 LC Ermelo

Kosten retourneren
Wanneer u een artikel wenst te retourneren dan kunt u deze zelf terugbrengen naar onze showroom, hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan het retour sturen van producten zijn helaas wel kosten verbonden. Deze worden niet door ons vergoed. Douchezaak.nl vergoedt alleen de kosten van het artikel en de verzendkosten ‘heen’ indien het totaalbedrag van uw bestelling hoger is dan 150 euro. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Afhankelijk van het product kunt u deze per PostNL of ander transportbedrijf naar Douchezaak.nl op laten sturen. De kosten hiervan kunnen variëren afhankelijk van het product.

Afhandeling
Na ontvangst van een volledig ingevulde retouraanvraag dient u uw bestelling of desbetreffende gedeelte daarvan binnen 14 kalenderdagen ontvangen te zijn. Bij het ruilen van een artikel vragen wij om het bewuste product eerst retour te sturen alvorens het nieuwe product ingepland wordt voor verzending. Het verwerken van retouren kan maximaal 2 weken duren. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode en betreft maximaal 14 kalenderdagen ná ontvangst van uw retourzending.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.