Retourneren

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij Douchezaak.nl kunt u binnen 14 kalenderdagen na levering aangeven dat u het artikel wilt retourneren. Indien uw retourzending voldoet aan de voorwaarden (zie onderstaand), kunt u vervolgens het geld terug krijgen.

Controleren
Wanneer u uw bestelling ontvangt is het belangrijk dat u de bestelling controleert op beschadigingen en de compleetheid. Indien dit niet het geval is vragen wij dit uiterlijk na 48 uur bij ons te melden via het contactformulier.

Randvoorwaarden
Het artikel mag retour gestuurd worden:

  • binnen 14 kalenderdagen na levering;
  • als het compleet en onbeschadigd is;
  • als het ongebruikt en niet gemonteerd is geweest;
  • in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden);
  • producten die speciaal voor u zijn vervaardigd, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Indien het pakket verloren is gegaan tijdens het retour sturen is Douchezaak daar niet verantwoordelijk voor. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen. Wij adviseren u daarom het pakket aangetekend te versturen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Retour sturen
Wettelijk heeft u een herroepingsrecht: binnen de zichttermijn van 14 dagen mag u aangeven dat u bestelde artikelen wilt retourneren. Deze termijn gaat in op het moment dat alle artikelen uit de bestelling geleverd zijn. Het aangeven van een retourzending kan via het retourneerformulier of via een mail naar info@douchezaak.nl. Als u er voor kiest om te mailen dan dient u aan te geven welk product u wil retourneren. Vermeld daarnaast tevens uw naam, factuurnummer en IBAN nummer. Nadat u heeft aangevraagd dat u wilt retourneren heeft u 14 dagen om de producten terug te sturen.

Tijdens de bedenktijd (14 dagen na ontvangst van uw product) mag u het product gebruiken zoals u dat in de winkel zou doen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat u minder geld voor het product terugkrijgt.

Retouradres
Retouren mogen onder bovenstaande voorwaarden worden verzonden worden naar:

Douchezaak.nl
t.a.v. afdeling klantenservice
Eendenparkweg 3
3852 LC Ermelo

Kosten retourneren
Wanneer u een artikel wenst te retourneren dan kunt u deze zelf terug brengen naar onze showroom. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan het retour sturen van producten zijn helaas wel kosten gebonden. Deze worden niet door ons vergoed. Douchezaak.nl vergoedt alleen de kosten van het artikel + verzendkosten ‘heen’. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Afhankelijk van het product kunt u deze per PostNL of transportbedrijf naar Douchezaak.nl op laten sturen. De kosten hiervan kunnen variëren afhankelijk van het product.

Afhandeling
Na ontvangst van een volledig ingevulde retouraanvraag dient u uw bestelling of desbetreffende gedeelte daarvan binnen 14 kalenderdagen ontvangen te zijn.

Bij het ruilen van een artikel vragen wij om het bewuste product eerst retour te sturen alvorens het nieuwe product ingepland wordt voor verzending.

Het verwerken van retouren kan maximaal 2 weken duren. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode en betreft maximaal 14 kalenderdagen ná ontvangst van uw retourzending.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.