Een combinatie in de badkamer die we haast klassiek kunnen noemen: zwart met wit. Dit zien we al heel wat jaren en gaat ook zeker niet zo maar verdwijnen. Ben je bang dat het wat saai of hard wordt? Geen zorgen, een zwart witte badkamer kan ook hartstikke sprekend en mooi zijn. Het leuke aan kiezen voor zwart met wit is dat je het in elke stijl kan doorvoeren. Zo kan je een hele klassieke look aan de ruimte geven, maar ook gaan voor stoer en industrieel. Ik geef je graag wat tips over hoe je de inrichting van een zwart witte badkamer kan invullen, zonder dat het saai of standaard wordt.

Zwart witte tegels in de badkamer

Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk… Tegels! Een makkelijke manier om zwart en wit in de ruimte te brengen. Witte wanden en een zwarte vloer is natuurlijk altijd een prima optie, maar denk ook eens aan een mooie zwarte wand achter het bad, of een zwarte douchehoek. Door dit te combineren met wit zorg je voor een opvallend contrast en kan je een luxe look aan de ruimte geven.
Als je voor dat contrast wilt gaan, maar geen hele strakke badkamer wilt, denk dan eens aan zellige tegeltjes. Deze tegels zijn handgemaakt, en geen enkele tegel is hetzelfde. Hierdoor creëer je een mediterrane look, waardoor de ruimte snel een wellness gevoel zal hebben.
Naast het combineren van effen tegels kan je ook kiezen voor een tegel met een print. Dit zorgt voor een speels effect en geeft de ruimte een unieke look.

Contrast door middel van de inrichting

Natuurlijk hoeft het contrast in een zwart witte badkamer niet zo groot te zijn. In plaats van kiezen voor een zwarte vloer of wand, kan je ook kiezen voor een doucheruimte met een zwart frame, of een stoer vrijstaand zwart bad! Door de rest rustig en licht te houden springen zulke details er echt uit! Andersom is natuurlijk ook een optie, die komt misschien minder vaak voor, maar is niet minder smaakvol. Tegenwoordig worden kranen en douches in alle kleuren van de regenboog gemaakt, dus kan je je keuze ook heel mooi doorvoeren. Een mat zwarte doucheset tegen een witte wand springt er echt uit, maar is niet zo heftig als een hele zwarte muur.
Verder kan je natuurlijk ook kiezen voor een lichte basis, maar het afmaken met zwarte accenten. Denk bijvoorbeeld aan een zwart toilet, of een zwart badkamermeubel.

Zwart wit met een kleuraccent

Wil je graag nog een kleur of een accent in de zwart witte badkamer toevoegen? Denk dan eens aan goud of hout! Met beiden voeg je warmte aan de ruimte toe.
Met goud kan je een luxe gevoel creëren, door te kiezen voor glans kan je nog wat meer diepte toevoegen aan het kleurenpalet. Door te kiezen voor hout geef je warmte aan de ruimte. Als je een robuust oud eiken meubel ophangt kan je een stoere look aan de zwart witte badkamer geven.

Zwart en wit zijn natuurlijk perfect te combineren met grijs. Een tegel met marmer look is vaak al voorzien van grijstinten, een andere optie is bijvoorbeeld een matje met kiezels in verschillende tinten. Gebruik deze kiezels als achterwand in de douche en combineer dit met een douchewand met een zwart frame. Met deze douchewand blokkeer je geen licht, maar voeg je wel zwarte elementen aan de ruimte toe.