Dat we steeds meer kleur in de woninginrichting zien is geen nieuws. Kleuren worden onderling veel gecombineerd, of er wordt gekozen voor een enkele accentkleur. Deze trends komen we nu ook tegen in het sanitair. Al eerder schreef ik een blog over kleur in de badkamer, maar dit keer gaat het maar over 1 kleur: roze!

De geschiedenis van de roze badkamer

Van een echt roze badkamer krijg je zo’n heerlijk sixties gevoel, en niet voor niets! In de jaren ’60 waren de gekleurde badkamers helemaal in. Verschillende pastel tinten, en wat later de beige, groene en oranje badkamer. En dan moet je niet denken dat er alleen een roze wand betegeld was, nee, alles was in die kleur. Tot aan de toiletpot en de badmatjes aan toe. In Amerika waren de roze badkamers een grotere trend dan in Europa, maar toch kwamen ze hier ook voor.

De moderne roze badkamer

Na jaren van grijs, zwart, antraciet en wit in de badkamers, zijn kleuren weer helemaal terug. En hoe! Zowel in tegels en accessoires als in baden, toiletpotten en wasbakken. Door het brede aanbod van het assortiment en de uiteenlopende materialen kan je het zo gek niet bedenken, of het is er! En tegenwoordig hoef je niet bescheiden met kleur om te springen, maar je kan er helemaal voor gaan! Dus: roze tegels met een roze bad en roze waskommen: een echte roze badkamer.
Zoals je in de afbeelding hiernaast kan zien is roze prachtig te combineren met andere warme kleuren, zoals koperkleur of goudkleurige kranen. Door een andere kleur te gebruiken zorg je voor wat meer diepte in de badkamer, maar door te kiezen voor een net zo warme tint behoud je de rust. Hou je meer van een goed contrast? Combineer al dit roze dan met zwart. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche met een zwart frame, of zwarte kranen.

Roze combineren

Vind je die compleet roze badkamer nou wat heftig, maar vind je roze accenten wel gaaf? Pas roze dan wat subtieler toe in de ruimte. Kies voor een combinatie met lichtgrijs en gouden accessoires. Denk aan een mooie marmeren wand, met roze wastafel, en goudkleurige kranen. Een rustig beeld met een warme en moderne uitstraling. Of kies voor een echt statement en plaats een roze ligbad. Liever nog wat subtieler? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor roze handdoeken, een roze badmat en overige roze accessoires.

Zou je graag roze (of een andere kleur) toevoegen in je badkamer, maar weet je niet precies hoe? Maak gerust een afspraak met één van onze sanitair specialisten, zij helpen je hiermee graag verder!