Net zoals in het interieur zien we ook steeds meer kleur in de badkamer verschijnen. Hartstikke leuk natuurlijk, want dit zorgt ervoor dat je je badkamer helemaal kan personaliseren, en we niet meer alleen zwart/witte badkamers zien. Vind je ergens één kleuraccent leuk of ga je voor een kleurrijk geheel: het kan allemaal! In deze blog ga ik iets verder in op kleur, hoe je het kan toevoegen en wat het doet met de ruimte.

Hoe kan ik kleur in de badkamer toevoegen?

Al eerder schreef ik een blog over Marokkaanse Zellige tegels. Gekleurde tegeltjes uit Marokko die in alle kleuren verkrijgbaar zijn. Hartstikke leuk om een wand in je badkamer met een gave kleur te tegelen! Kies bijvoorbeeld voor een wand met verschillende blauwtinten en goudkleurige accessoires voor een Arabische look, of voor een prachtige flessengroene wand met mat zwarte accessoires om de badkamer rust te geven.
Hou je meer van een klein detail wat er lekker uitspringt? Dan kan natuurlijk ook, door te kiezen voor egale en rustige tegels, en hierin een rand te verwerken met een contrastkleur. Denk dan bijvoorbeeld aan glasmozaïek of mozaïekmatjes.

Gaat gekleurde tegels je te ver óf juist niet ver genoeg? Wil je liever wat subtieler kleur in de badkamer? No worries, want niet alleen tegels zijn in kleur beschikbaar! Zo kan je kiezen voor een groen, roodof gouden toilet, drukplaten van natuursteen, fonteinen en waskommen in verschillende kleuren. Zoek je echt een eyecatcher in de badkamer? Dan kunnen we verschillende baden in alle RAL kleuren leveren. Wij gingen onlangs voor een mat legergroen bad in de showroom! Op die manier breng je op een hele bijzondere manier kleur in de badkamer!

Wat doet kleur?

Kleur heeft effect op sfeer, je gemoedstoestand, ruimtelijkheid en er zijn zelfs onderzoeken dat kleur invloed heeft op hoe je de temperatuur in een ruimte ervaart. Wil je een wellness-achtige look aan je badkamer geven kies je natuurlijk niet voor knalrode tegels, die activeren, maar voor zacht groene of aquablauwe tegels. Een contrasterende kiezeltegel is dan ook een hele mooie optie.
Is je badkamer klein en wil je het optisch meer ruimte geven? Dit kan door middel van lijnen. Benadruk de hoogte door te werken met verticale lijnen. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand van je douchehoek in een kleur tegelen.
Wil je niet te gek maar wil je wel voor een kleur in de badkamer gaan? Dit kan natuurlijk ook door met je accessoires te spelen! Kies voor goud- of koperkleurige kranen, toiletrolhouder, handdoekbeugels of kies voor een radiator in een contrastkleur. De Instamat radiatoren kunnen bijvoorbeeld ook in alle RAL kleuren geleverd worden.

Vind je het lastig om te bedenken hoe je het beste kleur in de badkamer kan toevoegen? Wij ondersteunen en adviseren je graag. Maak een afspraak met één van onze adviseurs of kom langs in de showroom!