Laten we het hebben over iets wat we allemaal moeten doen maar niet altijd leuk vinden: het schoonmaken van het toilet. In deze blog delen we handige tips om je toilet te laten blinken en laten we je kennismaken met mooie accessoires die je badkamer een upgrade geven.

Welk schoonmaakmiddel gebruik je?

Goede schoonmaakmiddelen zijn key! Voor het reinigen van het toilet zijn er verschillende schoonmaakmiddelen beschikbaar die effectief zijn in het verwijderen van vuil, bacteriën en kalkaanslag. De beste schoonmaakmiddelen voor het toilet zijn:

1. Toiletreiniger: Specifieke toiletreinigers zijn ontworpen om vuil en kalkaanslag te verwijderen en tegelijkertijd bacteriën te doden. Kies voor een toiletreiniger met desinfecterende eigenschappen voor optimale hygiëne.
2. Bleekmiddel of chloor: Bleekmiddel is effectief in het desinfecteren en bleken van oppervlakken in het toilet. Het helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en het doden van bacteriën.
3. Azijn: Azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat helpt bij het verwijderen van kalkaanslag en het neutraliseren van geuren. Meng azijn met water en gebruik het om het toilet grondig schoon te maken.

4. Hardnekkig kalk en/of urinesteen? Kalk en urinesteen verwijderen kan een strijd zijn. Gelukkig zijn hier speciale middelen voor die het een stuk gemakkelijker maken! Zo is met de Wiesbaden toilet ontkalker het verwijderen van kalk, kalkzeepresten en urinesteen een fluitje van een cent. 

Hoe vaak moet ik mijn toilet reinigen?

De frequentie van het schoonmaken kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal mensen in het huishouden, de mate van gebruik van het toilet en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele richtlijnen voor de frequentie van het schoonmaken per huishouden:

Eenpersoonshuishouden: Voor een eenpersoonshuishouden kan het voldoende zijn om het toilet eens per week grondig te reinigen. Dagelijks een snelle schoonmaakbeurt, zoals het afnemen van de toiletbril en het snel schoonmaken van de spoelknop, kan ook helpen om het toilet fris te houden tussen de grote schoonmaakbeurten door.

Gezin met kinderen: In een gezin met kinderen, waar het toilet mogelijk vaker wordt gebruikt, kan het nodig zijn om het toilet twee tot drie keer per week grondig te reinigen. Kinderen hebben vaak minder bewustzijn van hygiëne, dus regelmatige schoonmaak is belangrijk om een gezonde omgeving te behouden.

Gezin met meerdere volwassenen: In een gezin met meerdere volwassenen die het toilet regelmatig gebruiken, kan het nodig zijn om het toilet twee tot vier keer per week grondig te reinigen, afhankelijk van de mate van gebruik. Door regelmatig schoon te maken en tussendoor hier en daar vast wat af te nemen, blijft het toilet fris en hygiënisch.

Handige en belangrijke accessoires!

Zeeppomp: Een schone zeeppomp is essentieel om je handigen te reinigen. Zorg ervoor dat je de zeeppomp regelmatig schoonmaakt om bacteriën te verwijderen en een frisse omgeving te behouden. Zoals je op de afbeelding hiernaast ziet, kunnen zeeppompjes een leuke en stijlvolle toevoeging zijn in het kleinste kamertje van je huis.

Toiletborstel: Het is belangrijk om de toiletborstel regelmatig te vervangen, omdat er zich veel bacteriën kunnen ophopen in de borstelharen. Zo zorg je voor een optimale hygiëne in je badkamer. Ook toiletborstelhouders kunnen een leuke uitstraling hebben. Als je fan bent van de zeeppompjes hiernaast, dan ben je vast ook fan van de bijpassende toiletborstels!

Pedaalemmer: Een schone prullenbak draagt bij aan een frisse en opgeruimde badkamer. Vergeet niet om regelmatig de prullenbak te legen en schoon te maken om nare geurtjes te voorkomen en een hygiënische omgeving te behouden.

Toilet met bidet: Een toilet met bidet is niet echt een accessoire, maar het aanschaffen van een toilet met bidet zorgt voor een extra niveau van hygiëne na het toiletgebruik. Het gebruik van water voor reiniging is effectiever en hygiënischer dan alleen toiletpapier, en kan helpen bij het voorkomen van irritaties en infecties. 

Ontdek ons assortiment aan toilet accessoires en vind alles wat je nodig hebt om het kleinste kamertje in je huis stijlvol en functioneel in te richten. Van toiletborstelhouders tot zeeppompen, of toiletaccessoire sets, je vindt het allemaal op onze webshop!