Een douchewand van helder glas is prachtig, maar helaas gevoelig voor kalkaanslag. Gelukkig is het schoonmaken en ontkalken van een glazen douchewand een fluitje van een cent met deze handige tips. Zowel de glazen wanden als de aluminium profielen van je douchecabine dragen bij aan een moderne uitstraling, maar vragen om specifieke zorg en onderhoud. Kalk- en zeepresten kunnen snel opbouwen op het glas, terwijl verkeerde schoonmaakmiddelen het aluminium kunnen aantasten, wat tot doffe plekken of vlekken leidt. Volg deze eenvoudige stappen voor een effectieve reiniging en onderhoud van je douchecabine.

Glazen douchewanden met anti-kalk cating

Glazen wanden in inloopdouches zijn razend populair. Het heldere glas geeft de badkamer een ruimtelijk gevoel en houdt de douche netjes gescheiden van de rest van de ruimte. Voordat we beginnen met het schoonmaak stappenplan, is het ook goed om te weten dat er tegenwoordig glazen douchewanden verkrijgbaar zijn met een anti-kalk coating. Die coating is een speciaal soort afwerking dat kalk afstoot.

Deze speciale behandeling maakt het schoonmaken nog eenvoudiger en vermindert de kans op kalkaanslag aanzienlijk. Zo blijft je douchewand niet alleen helder en glanzend, maar ook langer mooi zonder intensief onderhoud.

In 5 stappen is jouw glazen douchewand weer schoon

Benieuwd hoe je een glazen douchewand efficiënt schoonmaakt? Dit praktische stappenplan wijst je de weg. Zorg eerst voor voldoende ventilatie door een raam of deur open te zetten. Dan kan je nu aan de slag!

1. Maak de douchewand goed nat met lauwwarm water.

2. Meng een oplossing van gelijke delen schoonmaakazijn* en water.

3. Breng het mengsel aan op de douchewand met een zachte spons, microvezeldoek, of gebruik een plantenspuit voor een gelijkmatige verdeling.

4. Laat de oplossing vijftien minuten intrekken en neem het vervolgens af met een vochtige doek of spoel het grondig af met warm water.

5. Droog de glazen wand zorgvuldig af voor een streeploos en glanzend resultaat.

*Gebruik je liever geen azijn? Snijd dan een citroen doormidden en wrijf met een van de helften de plekken met kalkaanslag in. Spoel het vervolgens - na enkele minuten - goed af met warm water. 

Aanvullende schoonmaak producten

Om kalkaanslag en andere hardnekkige vlekken nog beter te beheersen, raden we de Wiesbaden Kalkgel aan. De Wiesbaden Kalkgel is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van kalkaanslag op diverse oppervlakken zoals tegels, kranen, douchekoppen, douchecabines. Bovendien is het breed toepasbaar, omdat het onder andere geschikt is voor gebruik op RVS, chroom, glazuur, keramiek en glas. Dit maakt het product ook geschikt voor de profielen van jouw douchecabine. Check van te voren wel het materiaal.

Wil jij kalk-aanslag op jouw douchewand beter voorkomen? Dan is onze beschermende coating spray een goed idee! Deze spray coating biedt een extra beschermlaag op de glasvulling van je douchewand om kalkaanslag te voorkomen.

Gebruik deze aanvullende producten om je douchewand langer schoon en helder te houden, en geniet van een gemakkelijker onderhoud!

Gebruik ons stappenplan om je glazen douchewand eenvoudig schoon te maken en mooi te houden. Zo geniet je altijd van een frisse en uitnodigende badkamer. Met de juiste aanpak en hulpmiddelen blijft je douchewand niet alleen schitterend, maar wordt het onderhoud ook veel eenvoudiger!

Wil je nog meer gemak en een langdurige schone badkamer? Ontdek onze onderhoudsproducten of douchecabines met anti-kalk coating en bestel vandaag nog!