De badkamer is een plek om te ontspannen, de dag te starten, even tot jezelf te komen of de dag te eindigen. Hoe heerlijk is het dan als je zo vanuit je bed het bad in kan rollen? Of andersom! Met een en suite badkamer heb je een open badkamer aan je slaapkamer vast.

Voordelen van een en suite badkamer

Los van het feit dat je met je ogen dicht van je bed naar het bad kan wankelen als je net wakker bent, heeft het als bijkomend groot voordeel dat je slaapkamer groter is en ruimtelijker oogt. Doordat er geen muren tussen je badkamer en slaapkamer staan kan je werken met langere lijnen in de ruimte. Hierdoor kan je de grootte van de ruimte ook nog eens benadrukken.

Een en suite badkamer geeft ook nog eens een wellness gevoel aan de ruimte. Door zorgvuldig de styling van de badkamer op de slaapkamer aan te passen creëer je rust. Hou je van strak en minimalistisch dan kies je voor rustige kleuren, grote tegels, mooi effen hotelbeddengoed en strakke accessoires. Heb je liever wat kleur in je leven en laat je je inspireren door Marokkaanse of Portugese stijlen? Kies dan voor mooie gekleurde zelliges of stoere beton ciré op de muur of op de vloer. Vul dit aan met gekleurde kussens op je bed en grote planten in de ruimte. Welke stijl je ook kiest, een badkamer ensuite heeft altijd een ruimtelijk en luxe gevoel.

Glazen wand geeft en suite badkamer look

Vind je een badkamer ensuite idee mooi, maar maak je je zorgen om het vocht? Met een open badkamer is het belangrijk om te investeren in een goed afzuigsysteem. Daarnaast zijn er allerlei vochtwerende producten op de markt, zoals vochtwerende muurverf of vochtwerend tapijt wat je in het slaapkamer gedeelte kan leggen.

Zie je het dan nog niet zitten maar wil je wel de look van een en suite badkamer neerzetten? Kies dan voor een strakke glazen afscheiding. Hierdoor kan je de luxe badkamer inrichten zoals je wil, kan je deze vanuit de slaapkamer zien, maar heb je de voordelen van een dichte badkamer.
Het voordeel van een glazen wand is ook dat je kan kiezen voor donker of matglas. Je kan er ook voor kiezen om dit alleen bij het toilet te doen, waardoor je daar van privacy kan genieten.

Ensuite badkamer en Douchezaak

Zie je een en suite badkamer nu helemaal zitten maar weet je niet goed hoe je het moet realiseren? Natuurlijk denken we graag met je mee. Aan de hand van 3D tekeningen laten we graag zien hoe de ruimte eruit komt te zien, en hoe je aan de hand van lange lijnen de ruimte het meest gunstig kan benadrukken. Ook denken onze stylisten graag met je mee over hoe je de sfeer kan doortrekken, en geven we graag concrete tips over hoe je de door jouw gewenste look kan neerzetten. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze sanitair specialisten.