Een droom slaapkamer heeft toch wel een bad erin toch? Zo’n mooi vrijstaand bad in de slaapkamer, super strak of juist een klassiek model op pootjes. We associëren een bad in de slaapkamer met luxe en chique hotels, met een kingsize bed en een mooi uitzicht! Het heeft natuurlijk zo zijn voordelen, maar er zijn ook nadelen waar je rekening mee moet houden als je een bad in de slaapkamer wil plaatsen. Lees snel verder!

Waarmee moet je rekening houden?

Een vol bad is harstikke zwaar, dat spreekt voor zich. Dit houdt dus in dat je hier rekening mee moet houden als je een bad in de slaapkamer wil plaatsen. Bij een bestaand huis zal de vloer waarschijnlijk versterkt moeten worden. Als je een nieuw huis bouwt kan je hier natuurlijk gelijk rekening mee houden. Naast dat de vloer sterk genoeg moet zijn moet de aan- en afvoer weggewerkt worden. Deze kan wellicht in de vloer gefreesd worden en anders is het een optie op een kleine verhoging te bouwen zodat de sifon onder het bad kan worden verwerkt.

Niet elke vloer kan tegen water, als je een bad in de slaapkamer wil dan moet je hier vooraf over na denken. Vloerbedekking of hout zijn geen goed idee met water. Het gaat bobbelen, schimmelen of stinken, en dat wil je ten alle tijden voorkomen. Een betonnen vloer, gietvloer of PVC is beter geschikt, dit is vochtbestendig, makkelijk af te nemen en stevig.

Als je ergens een bad plaatst heb je altijd te maken met vocht. Ook al staat dit bad in de slaapkamer, je moet alsnog nadenken over de ventilatie. Zorg voor een krachtig afzuigsysteem, vraag bij de specialist welk systeem geschikt is voor bij jou. Het is prettig als je een systeem kan plaatsen wat minimaal geluid maakt, ook hierover kan je terecht bij de specialist om te informeren welk systeem in jouw slaapkamer kan.

Vrijstaand bad in de slaapkamer

De keuze is reuze als je op zoek gaat naar een geschikt bad. Je kan kiezen voor een inbouw bad, hier moet je rekening houden dat deze dus, zoals de naam al zegt, ingebouwd moet worden. Deze heeft dus nog zijpanelen nodig. Een vrijstaand bad is ook een optie. Dit heeft meteen een luxe look, is strak afgewerkt en is er tegenwoordig in elk model, elk materiaal en elke maat. Heb je beperkt ruimte, maar wil je wel de look van een vrijstaand bad? Kies dan voor een half vrijstaand bad, of een back-to-wall model.

Creatief met inrichten

Bij een vrijstaand bad kan je ervoor kiezen om hieronder de vloer door te leggen die in de hele slaapkamer ligt, dit geeft een open gevoel en een ruimtelijke look. Een andere mooie optie is om rondom het bad tegels te leggen in een contrasterende kleur. Hou je van van hout? Er zijn ook keramische tegels met een houtlook. Dit heeft de uitstraling en het warme idee van hout, maar alle voordelen van tegels.
Daarnaast kan je nadenken over de privacy als je een bad in de slaapkamer plaatst. Wil je af en toe toch even op jezelf zijn, zonder dat er iemand binnen komt lopen? Dan kan je spelen met schuifwanden, bijvoorbeeld van rookglas met een zwart frame, of frameloos matglas.

Zoals je van ons gewend bent denken we graag met je mee. Je kan bij ons terecht in de showroom, of neem contact op via mail (info@douchezaak.nl) of telefoon (0341-768999). Onze sanitair specialisten staan voor je klaar!