Natuurlijke materialen zien we veel in het interieur, zo ook in de badkamer. Natuursteen is erg geschikt voor in de badkamer, maar je moet met een aantal zaken rekening houden. Laat het je niet tegenhouden, want met natuursteen in de badkamer kan je een enorm statement maken, of subtiele contrasten aanbrengen!

Natuursteen toepassen in de badkamer

Met natuursteen kan je helemaal los gaan: natuursteen tegels in de badkamer op de vloer en op de wanden, een prachtig meubel en een contrasterende waskom! Of ga je voor een neutrale basis en ga je met de natuurstenen douchebak of waskommen knallen? Je kan verschillende steensoorten met elkaar combineren, maar je kan ook kiezen om verschillende natuurlijke materialen in de badkamer gebruiken. Zo is het contrast tussen een massief eiken meubel met een natuurstenen waskom erg mooi, en het geeft een robuuste en stoere look.
Doordat geen enkel stukje natuursteen hetzelfde is heb je altijd een uniek product met een unieke look. Naast het klassieke natuursteen is Terrazzo ook een mooi alternatief. Of je nou van klassiek, elegant of stoer houdt, natuursteen past erbij. Hoe je natuursteen in de badkamer ook toepast, het is een prachtig materiaal met veel mogelijkheden.

Hoe hou je het netjes?

Natuursteen is poreus, dit houdt in dat de middelen die je gebruikt snel kunnen intrekken. Tandpasta of schoonmaakmiddelen kunnen inbijten en doffe vlekken achterlaten, dit is natuurlijk zonde. Dit kan je voorkomen door geen bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken en door je tandpasta goed weg te spoelen als je klaar bent. Daarnaast is het belangrijk om de natuursteen in de badkamer te impregneren. Je kan ervoor kiezen hiervoor olijfolie te gebruiken, echter zijn de resultaten dan wisselend. Wij raden aan om een product te kiezen die hiervoor is gemaakt. Een olie specifiek om natuursteen te impregneren en te beschermen. Het is van belang dat je dit regelmatig herhaalt, denk aan twee keer in het jaar. Op deze manier blijft natuursteen in de badkamer goed en heb je er lang erg veel plezier van!

Het schoonmaken is niet veel werk: een licht sopje met water (niet heel heet!) en groene zeep does the trick! Zorg wel dat je een gladde doek hebt en gebruik geen schuursponsje. Mocht je natuursteen op de vloer hebben dan is het van belang dat je voor het dweilen goed stofzuigt, zandkorrels kunnen voor krasjes zorgen.

Voordelen van natuursteen in de badkamer

Een groot voordeel van natuursteen is dat het zo uniek is. Hierdoor krijgt de ruimte echt een eigen look, en heb je nooit een copy paste gevoel als je ernaar kijkt! Een ander voordeel van natuursteen tegels in de badkamer is dat het goed warmte geleidt. Een vloerverwarming is dus erg geschikt voor onder de tegels, er gaat namelijk weinig warmte verloren. Natuursteen is door en door gekleurd. Mocht het dus onverhoopt toch beschadigd raken dan valt dit minder op dan bij bijvoorbeeld keramiek. En ik noemde het al, maar toch niet onbelangrijk: het is makkelijk schoon te houden!

Wil jij nou graag wat hulp bij het uitkiezen van de perfecte natuurstenen items voor in jouw badkamer? Onze sanitair specialisten helpen je graag! En als je graag wat inspiratie op komt doen dan nodigen we je van harte uit in onze showroom.