Solid Surface is een veel gebruikt materiaal in het sanitair, en dat is niet voor niks. Maar wat is het nou precies? En wat zijn de voordelen vergeleken met andere materialen? Naast dat het er mooi uitziet is er een veel uitgebreider verhaal te vertellen!

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is een composiet, een mix tussen acryl of polyester, met natuurlijke mineralen en pigment. Een solide

materiaal, met een strakke uitstraling en volkomen naadloos. Doordat het gegoten wordt kan het in bijna elke vorm gemaakt worden, en zijn er dus veel verschillende toepassingen. Solid Surface heeft altijd een matte afwerking. Er wordt pigment aan het mengsel toegevoegd, hierdoor is Solid Surface in veel verschillende kleuren leverbaar. Het heeft een look van steen, maar is zachter en minder koud. Het massieve materiaal is zwaarder dan acryl, maar lichter dan bijvoorbeeld natuursteen. Doordat het lang meegaat en het maakproces en kleine ecologische footprint heeft is het een erg duurzaam materiaal. Win win dus!

De voordelen

Solid Surface heeft een aantal grote voordelen. Zo is het een glad en porievrij materiaal, wat maakt dat het zeer makkelijk schoon te maken is. Er zijn geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig, maar het materiaal kan dit wel aan. Doorgaans is water met groene zeep voldoende, maar indien er vlekken zijn die wat hardnekkiger zijn (denk bijvoorbeeld aan nagellak of ijzerkrassen) dan kan dit voorzichtig met wat schuurmiddel worden weggepoetst. Doordat het materiaal niet poreus is trekken vlekken er niet in. Zijn er echt krassen of beschadigingen in het Solid Surface oppervlak dan is het nagenoeg altijd te herstellen, dit is met andere materialen vaak lastiger. Omdat het door en door gekleurd is zal er geen witte kras ontstaan. Doordat het materiaal naadloos is heeft het een hele strakke, soms zelfs minimalistische, look.

Toepassingen van Solid Surface

Doordat Solid Surface een gegoten materiaal is kan je het in veel verschillende vormen tegenkomen. Zo zijn er prachtige vrijstaande baden verkrijgbaar, die een echte eyecatcher in de badkamer zijn! Daarnaast zijn wastafels ook veel voorkomend, het grote voordeel is daarbij dat tandpasta en dergelijke producten niet in het materiaal trekken. Ook hiervoor geldt dat het vaak prachtig strakke uitvoeringen zijn, volledig uit één stuk vervaardigd. Natuurlijk is dit ook het geval bij douchebakken en waskommen. Indien je voor meerdere producten van Solid Surface kiest in één ruimte dan is het raadzaam om dit van één merk te doen. Hierdoor voorkom je kleurverschil en zorg je voor eenheid in de badkamer. Aangezien het, door middel van het toevoegen van pigment, mogelijk is om Solid Surface in verschillende kleuren te maken kan je hier je creativiteit volledig op loslaten. Een contrastkleur op een rustige basis is dus geen probleem!

Natuurlijk adviseren we je graag op het gebied van materiaalkeuze! Niet alleen met welk materiaal in jouw badkamer past en welke kleuren mooi bij elkaar zijn, maar ook op het gebied van onderhoud. We hebben dan ook verschillende producten om te zorgen dat de door jouw gekozen producten en materialen mooi blijven en lang meegaan! Vragen? Mail dan gerust naar info@douchezaak.nl of bel naar 0341-76899.