Als je van plan bent een inloopdouche in je badkamer te installeren, is een van de belangrijkste overwegingen de grootte van de douche. Hoewel inloopdouches er zijn in verschillende vormen en maten, is het belangrijk om een maat te kiezen die past bij de beschikbare ruimte en aan je behoeften voldoet. De grootte van de inloopdouche hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de badkamer, het aantal mensen dat de douche zal gebruiken, en het type douche dat je wilt installeren.

Afmetingen inloopdouche

Als jij de enige bent die de douche zal gebruiken, moet een kleine inloopdouche volstaan. Het is belangrijk dat de douche groot genoeg is voor jou en je douchebehoeften. Een standaard douchecabine is meestal 90 centimeter bij 90 centimeter. Een inloopdouche is daarentegen meestal 90 centimeter breed en 120 centimeter lang.

Als je een inloopdouche wilt installeren die door twee personen wordt gebruikt, moet je kiezen voor een grotere maat voor een comfortabele en luxe ervaring. Vooral wanneer je ook een dubbele douche wilt installeren. Een inloopdouche formaat met een breedte van meer dan 180 centimeter is dan wel aan te bevelen. Wil je net wat meer comfort en ruimte hebben voor 2 personen dan kun je zelfs kiezen voor een inloopdouche van 2 meter breed. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben in je badkamer.
 

De beste inloopdouche kiezen

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een inloopdouche is de grootte van je badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, kun je denken aan een hoekdouche zonder deur. Dit type douche past in krappere ruimtes en zal de ruimte wat meer openen. Als je badkamer groot genoeg is, kun je gaan voor een grotere inloopdouche met een deur. Dit zorgt voor meer privacy en zal ook een luxer gevoel geven in je badkamer.

Vervolgens wil je nadenken over het type douche dat je zoekt. Heb je liever een douche met een handdouchekop of een vaste? Handdouchekoppen zijn geweldig voor mensen die de straal en de temperatuur van het water willen kunnen instellen. Aan de andere kant zijn vaste douchekoppen geweldig voor mensen die het niet erg vinden om de douchekop op één plaats te hebben.

Inloopdouche in de hoek

Het creëren van een comfortabele en functionele douchewand is een uitdaging voor elke badkamerruimte. Vooral wanneer er beperkte ruimte is. Met een draaibare zijwand kan een hoekdouche echter een geweldige optie zijn om de ruimte en het comfort van je douche te maximaliseren zonder al te veel ruimte in te nemen. Een draaibare zijwand voor je hoekdouche is een geweldige manier om de ruimte in je badkamer optimaal te benutten. Door de zijwand in te klappen als je hem niet gebruikt, kun je een meer open en ruimtelijk gevoel creëren en tegelijkertijd het risico dat er water buiten de douche spat tot een minimum beperken. Deze voorziening is perfect voor kleine badkamers, omdat je zo de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten.

Als je op zoek bent naar een moderner uiterlijk, overweeg dan een douche met glazen panelen. Glazen douches worden steeds populairder, omdat ze een eigentijds uiterlijk geven dat zowel stijlvol als gemakkelijk schoon te maken is. Dit type douche laat ook meer licht door, waardoor de ruimte gezelliger en uitnodigender wordt.