Een nieuwe badkamer! Leuk! Dan ga je je natuurlijk verdiepen in wat handig is, de indeling, het budget, maar natuurlijk ook wat de badkamertrends voor 2022 zijn. Wat hebben we als nieuwste trends zien verschijnen? En welke badkamer trends blijven we zien? Wat is dit jaar nieuw verschenen?

Nieuwe badkamertrends 2022

Ook in 2022 zien we weer veel nieuwe trends ontstaan in de badkamer. De badkamer van 2022 krijgt steeds meer wisselende kleuren en gaat van een puur praktische ruimte naar een ruimte waar je helemaal tot rust komt. We gaan in op de meest trendy badkamer onderwerpen zodat jij straks de beste badkamerideeën voor jouw huis krijgt!

Badkamer tegels trend

De badkamer tegel trend van 2022 is het combineren van verschillende soorten en kleuren tegels. Waar voorheen voor witte wandtegels werd gekozen, wordt nu gekozen voor kleur! De afgelopen jaren werd de badkamerruimte met standaard witte tegels vaak gebroken door gebruik te maken van een wand met kleur, bijvoorbeeld gouden of groene tegels. In de 2022 tegels badkamertrends gaat dit verder en wordt er gekozen voor meerdere kleuren. Niet één andere kleur tegel maar zelfs twee of drie andere kleuren. Stucwerk wordt ook vaak gecombineerd met tegelwerk.

Door kleuren te gebruiken die goed bij elkaar passen ontstaat er één geheel. Aardse kleuren zijn hierin heel populair en geven gelijk een rustgevende uitstraling. Meer weten over kleur in de badkamer? Lees dan vooral ook deze blog over kleur in de badkamer. En heb jij al van terrazzo tegels gehoord? Een eeuwenoude look met alle moderne voordelen van tegels! Het leuke van terrazzo tegels is dat je het zo druk en kleurrijk kan maken als je zelf wil! Zo kan deze 2022 badkamer tegel trend helemaal ingevuld worden naar persoonlijke voorkeuren.

Mediterraanse invloeden

Mediterraanse invloeden zien we ook terug in de tegels badkamertrends. Hierbij gaat het meestal om kleinere tegels die in een bepaald patroon gelegd worden. Hierbij kan gedacht worden aan hexagon tegels, visgraat tegels of de steeds populairder wordende Marokkaanse tegels. Wil je het rustig houden? Kies dan voor één wand waarbij dit soort tegels worden gebruikt. Ook kan je kiezen om dit alleen toe te passen in een nis, of bijvoorbeeld bij de ombouw van het toilet. Houdt hierbij wel rekening met de kosten voor de tegelzetter. Die heeft meer tijd nodig om dit in het gewenste patroon te leggen. Het eindresultaat mag er zijn dus deze tegel badkamertrend is zeker de moeite waard!

Nieuwste trend WC

De nieuwste wc trend: nooit meer wc papier gebruiken! Oké misschien moet ik dit wat nuanceren, de nieuwste trend is de zogenoemde douche wc. Dit is in de basis een toilet en bidet in één. Na het gebruik van het toilet zorgt een waterstraal voor het reinigen. Je hebt dus geen wc papier meer nodig. Dit is niet de enige functie van het trendy toilet, deze toiletten kunnen tevens worden voorzien van een föhn, toiletbrilverwarming en zelfs geurafzuiging. Naast dit luxe toilet is het mat zwarte toilet er ook één die in het rijtje van de nieuwste WC trend thuispast. Deze zijn er in verschillende maten en uitvoeringen waardoor ze in vrijwel elke badkamer tot hun recht komen.

Wellness badkamer

Het is al genoemd, de praktische badkamer wordt een badkamer waar je helemaal tot rust komt, ook wel de Wellness badkamer genoemd. Naast het gebruik van rustgevende kleuren zijn er ook andere manieren om echt wellness gevoel te creëren. Wat hierin niet kan ontbreken is een fijne douche zodat er comfortabel gedoucht kan worden, een regendouche is hierbij de perfecte uitkomst. De regendouche wordt vaak gecombineerd met een inloopdouche. Ter aanvulling kan er dan gekozen worden voor een vrijstaand bad. Wil je helemaal de ultieme wellness badkamer creëren? Dan is een bubbelbad, sauna of een Sunshower de uitkomst. De Sunshower is een zonnebank die je in de douche kunt gebruiken.

Douche trend

De douche trend die we zeker nog even blijven zien is de framed design trend. Glazen douchecabines of douchewanden met een mat zwart frame. Hiermee zorg je voor contrast en omlijsting in de badkamer. Het biedt een luchtige look doordat je door de elementen heen kunt kijken en zo creëer je ruimte. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor een grote regendouches. De regendouche in kleur is ook een badkamertrend in 2022, bijvoorbeeld een gouden, koperen of mat zwarte regendouche. Bij de keuze voor een regendouche wordt vaker gelet op het verbruik van de douche. Een regendouche die minder water gebruikt dan 20 liter per minuut heeft dan de voorkeur. Op deze manier kan je geld besparen op gas. Meer weten? Lees dan onze blog over het gas verbruik tijdens het douchen.

Doorlopende badkamer trends

Gelukkig gaan badkamertrends niet zo snel dat je elk jaar aan de bak moet! Hieronder zetten we de badkamer trends uiteen die we de afgelopen tijd zagen, en ook nog thuis horen in de badkamertrends 2022.

Mat zwart

De trend die we blijven zien is de framed design trend. Glazen douchewanden met een mat zwart frame of badkamermeubels met een zwart frame. Hiermee zorg je voor contrast en omlijsting in de badkamer. Het biedt een luchtige look doordat je door de elementen heen kunt kijken en zo creëer je ruimte. Zwart sanitair blijven we gelukkig ook echt nog wel een tijd zien en valt dus ook zeker onder de badkamertrends 2022! Kies je voor strakke, grove lijnen, en dus voor een industriële look? Of juist voor een slank en minimalistisch uiterlijk? Beiden kunnen voor contrast zorgen, en toch de rust bewaren in de ruimte. Wil je een snelle make-over? Vervang dan alleen je wastafelkranen of fonteinkraan voor zwarte uitvoeringen.

En suite badkamers

Wat we nu ook al een tijdje zien zijn de en suite badkamers. De badkamertrend die er al even is, maar we zeker nog een tijd zullen blijven zien, deze badkamer trend zet zeker door in 2022! Een prachtig open badkamer waarbij je vanuit je bed het bad in kan rollen. De en suite badkamer zorgt voor ruimtelijkheid en luxe. Tegenwoordig horen we vaak dat mensen de zolder ombouwen tot een grote slaapkamer met badkamer en suite.

Vormen en materialen

Een van de badkamertrends die we een tijd geleden al zagen, maar ook nog onder de badkamertrends 2022 valt: ronde spiegels. Prachtig met een mat zwarte lijst of juist heel minimalistisch zonder lijst. Boven een breed badkamermeubel is het leuk om te spelen met verschillende maten en afwerkingen. Door te kiezen voor een ronde spiegel breek je die lijnen en kan je een speelse look aan de ruimte geven.

Een badkamer trend uit 2022, maar die voorheen ook al wat naar voren kwam en gelukkig blijft: de natuurlijke badkamer! Ik noemde het meubel van wagondelen al, natuurlijk hartstikke geschikt voor in de natuurlijke badkamer! Duurzamer wordt het niet!

Je kan ook voor een strakkere optie kiezen, door gewoon voor een houten meubel te kiezen. Natuursteen is ook een mooie optie, duurzaam, natuurlijk materiaal en op verschillende manieren prachtig te combineren. Marmer in de badkamer geeft ook een prachtige chique look, combineer bij glanzendmarmer prachtige matte producten voor meer diepte.

Badkamer trends 2022: Kies wat je mooi vindt!

Nou snappen wij ook dat je een badkamer voor de lange termijn koopt. Je weet dat je jaren met de badkamer zal doen, en dat je er dagelijks gebruik van maakt. En natuurlijk komt er een praktische kant bij kijken. De badkamer kan niet alleen maar mooi zijn, maar moet ook handig en duurzaam zijn. We denken hierin natuurlijk graag met je mee, zodat je een goede balans kan vinden tussen badkamer trends uit 2022 en een tijdloos design! Maak voor advies op maat een afspraak in onze showroom via de afspraakmodule.