Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Dit geldt ook zeker voor de badkamer, het is immers de ruimte waar je optimaal tot rust wil komen! Lekker relaxen in bad zit er niet in als het om je heen een rommeltje is, dit gaat echt makkelijker in een opgeruimde badkamer. Maar hoe kan je je badkamer nou het best opruimen? En hoe hou je de badkamer netjes? Ik zette wat tips op de een rijtje!

De badkamer opruimen: alles heeft een plek

Als je je badkamer inricht besef je pas wat er allemaal in de badkamer wordt opgeborgen. Door te zorgen voor vaste plekken hou je overzicht en weet je precies waar je alles kan vinden. Zorg dat je alles in groepjes organiseert, dus alle elastiekjes, haardspeldjes en andere haar gerelateerde items bij elkaar, je voorraad shampoo en doucheschuim bij elkaar en de handdoeken bij elkaar.

Bedenk ook wáár en hoe vaak je alles gebruikt. Zo is het handig om make-up, tandenborstels en haarspullen op te bergen in de spiegelkast of bijvoorbeeld in een kolomkast op ooghoogte. Dit zijn dingen die je dagelijks nodig hebt en voor de spiegel gebruikt. Die heb je dus graag ergens opgeruimd waar ze voor het grijpen staan. De shampoo voorraad hoef je niet dagelijks bij.

Hoe je het beste je handdoeken kan opruimen in de badkamer? De handdoeken die je gebruikt wil je natuurlijk uithangen. Kies voor een radiator met handdoek beugels of een handdoekenrek. De handdoeken die gebruikt zijn doe je, nadat ze droog zijn, natuurlijk gewoon in de wasmand. Schone handdoeken rol of vouw je op en leg je op een vaste plek.

Opruimen uit het zicht

Je kan je handdoeken zo netjes als je kan opvouwen, maar ze moeten natuurlijk wel opgeborgen worden. Kies (vooral in een kleine badkamer) ervoor om je spullen uit het zicht op te ruimen. Kies dus voor kasten met dichte deuren, of maak gebruik van dichte manden of opbergbakken. Heb je toch open vakken? Leg hier dan niet te veel kleine spullen in, maar rol je handdoeken op en leg ze erin. Hiermee zorg je dat de vakken die in zicht zijn rustig ogen, en heb je dus niet steeds het idee dat je de badkamer moet opruimen.
Heb je heel veel kleine losse dingen in je kast liggen? Verzamel deze op categorie en doe deze in een bakje. Zo pak je het makkelijk uit de kast en zoek je uit wat je nodig hebt.

Kinderen in de badkamer

Als kinderen in bad gaan maken ze natuurlijk gebruik van speelgoed. Hoe kan je nou het beste het speelgoed opruimen? Je kan natuurlijk alles op de badrand laten liggen, maar je kan ook kiezen voor een mooie mand of opbergbox. Door deze naast het bad te zetten zijn alle losse dingen uit het zicht en kunnen de kinderen er zelf bij als ze ermee willen spelen.

Schoonmaken hoort ook bij de badkamer opruimen

Het minst leuke gedeelte van opruimen: schoonmaken. Als je badkamer helemaal netjes is wil je natuurlijk niet dat de kranen onder de kalkvlekken zitten, de voegen verkleurd zijn en je afvoer dof. Dus moet je aan de schoonmaak. Hier schreef ik eerder al eens een blog over, lees deze hier!

Als je logisch opruimt en organiseert weet je alles makkelijk te vinden. Hierdoor berg je alles na gebruik ook weer snel op. Zo hou je je badkamer netjes en ben je het minste tijd kwijt aan opruimen!