Het is altijd een overweging: een nieuwe badkamer, nog even wachten, of renoveren? Wat kost een badkamer? En wat kost een badkamerrenovatie? Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen, niet op de laatste plaats de kosten. Wat zijn dan die voor- en nadelen, en waar moet je kostentechnisch rekening mee houden?

Wat kost een badkamer verbouwen?

Het klinkt cliché, maar toch is het waar als je wil weten wat een nieuwe badkamer kost: je kan het zo duur maken als je zelf wil. Is de douchehoek aan vervanging toe, maar is de rest nog naar wens? Dan kan je natuurlijk kiezen voor een voordelige, complete douchecabine. Het is dan een kwestie van bestellen, monteren en douchen! Snel, goedkoop en alles in orde. Een douchecabine kan je aanschaffen vanaf €399,- voor een basismodel, tot €9400,- voor een compleet wellness model. Tussen die prijzen in is natuurlijk heel veel te vinden, qua kwaliteit, prijs en uiterlijk.

Kies je voor een betegelde douchehoek? Bedenk dan van tevoren wat je eisenpakket is. Wil je graag een inbouw doucheset, of is opbouw ook een goed alternatief. Inbouw is doorgaans duurder dan opbouw. Ga je voor modern en stylish verantwoord, of vind je het belangrijker dat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk is? Als je deze beslissingen heb gemaakt kan je gaan kijken wat het aanbod is en wat binnen je budget past. Tegels zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, afwerkingen, en dus in alle prijsklassen. En natuurlijk is de prijs van de tegels erg afhankelijk van de maat van je badkamer.
Zoals al eerder genoemd: inbouw is doorgaans duurder dan opbouw. Dit geldt niet alleen voor douches, maar ook voor bijvoorbeeld wastafelkranen en badkranen. Dus nogmaals, als je je afvraagt: wat kost een badkamer? Je kan het zo duur maken als je zelf wil.

Wat zijn jouw eisen bij een badkamer verbouwen?

Voordat je de inrichting van je badkamer gaat uitkiezen is het handig om je budget te bepalen. Inventariseer hierna je wensen. Wil je een bad? Wil je een douchebak of juist niet? Heb je wensen qua kleuren? Wil je inbouw of opbouw kranen? Vanuit hier kan je beginnen met zoeken en kiezen. Door een kostenoverzicht te maken zie je in één oogopslag wat je nieuwe badkamer kost.
Zit je binnen je budget? Top! Ga ervoor! Zit je eroverheen? Bedenk dan waar je compromissen kan maken. Heb je in eerste instantie gekozen voor een massief eiken meubel, dan is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om te kiezen voor een gefineerd model. Als je hebt gekozen voor allemaal inbouwkranen, dan kan je overwegen om voor opbouw te gaan. Zo kan je elk item op je lijst nagaan.
Daarnaast kan je natuurlijk prijzen vergelijken. Welke aanbieder is het voordeligst met dat specifieke item? Of is een aanbieder die jou goed kan adviseren als het om alternatieven gaat? Al met al kan je zelf redelijk bepalen wat het kost om je badkamer te verbouwen of te renoveren.

Laten doen of doen?

Vergeet niet dat alles wat je uitkiest geïnstalleerd moet worden, en dat je dit bij de kosten van een nieuwe badkamer moet incalculeren! Een manier om de kosten binnen de perken te houden is om het (deels) zelf te doen. Zo kan je heel veel fimpjes en how to’s op Youtube of op de websites van verschillende merken vinden. Ook bij ons staan er verschillende filmpjes en handleidingen online over hoe je bepaalde producten het beste zelf kan verwerken. Hiermee kan je zorgen dat je nieuwe badkamer minder kost. En heb je vragen? We doen altijd ons uiterste best om deze zo volledig mogelijk te beantwoorden.
Ben je echt niet technisch of is het een flinke verbouwing? Zorg dan dat je een vaste prijs met je aannemer afspreekt, zodat je deze kosten mee kan nemen in de begroting en je niet voor verrassingen komt te staan.

Dus… wat kost een badkamer?

Om terug te komen op onze vraag ‘Wat kost een badkamer?’: op allerlei vlakken kan je compromissen doen, in alle prijsklassen is wel wat te vinden en als je een beetje handig bent kan je een boel zelf doen.


Neem vooral ook een kijkje op onze pagina met complete badkamers! Hier kan je niet alleen inspiratie opdoen, maar krijg je ook een beeld van wat een badkamer kost. Wil je graag wat ondersteuning bij het kiezen van je nieuwe badkamer? Of ben je er aardig uit, maar vindt je het moeilijk om kleur erin te verwerken? Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak met onze sanitairspecialisten en styliste, we adviseren je graag!