De zon is goed voor ons. Door de zon maken we vitamine D aan en voelen we ons energieker. Wat is die eerste warme lentedag ook altijd fijn na de winter! Nu wonen we in Nederland en hier schijnt de zon nou eenmaal niet dagelijks volop. Gelukkig hebben we een alternatief: de zonnedouche. Maar... wat doet een zonnedouche nou precies?

Wat doet een zonnedouche?

Een zonnedouche biedt een combinatie van UV-licht en infraroodlicht om de voordelen van natuurlijk zonlicht na te bootsen, zelfs binnenshuis.  

UV-lampen

Ultraviolet licht (UV-licht) stimuleert de huid om vitamine D aan te maken, essentieel voor gezonde botten en een sterk immuunsysteem. Vooral in de wintermaanden, wanneer blootstelling aan zonlicht minimaal is, kan een zonnedouche je helpen de nodige vitamine D binnen te krijgen.


Stemming en energieniveau: UV-licht kan de productie van endorfines (de 'gelukshormonen') stimuleren, wat bijdraagt aan een betere stemming en meer energie. Dit effect is vergelijkbaar met dat van een zonnige lentedag, waardoor je je energieker voelt. 

Vitamine D-aanmaak: In Nederland, waar de zon niet altijd schijnt, is een zonnedouche een effectieve manier om je vitamine D-niveau op peil te houden. Dit is cruciaal voor je algehele gezondheid, vooral in de donkere wintermaanden.


Gezondheid van de huid: UV-licht kan helpen bij de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Het helpt bij het reguleren van de groei van huidcellen en vermindert ontstekingen, wat leidt tot een gezondere huid.


Huid voorbereiden op de zon: Regelmatig gebruik van een veilige dosis UV-licht kan zorgen voor een subtiele verkleuring van de huid, waardoor je een gezonde teint krijgt en voorbereid bent op de zomerse zon.

Infraroodlampen


Spierontspanning en pijnverlichting: Infrarood licht dringt diep door in de huid en helpt bij het ontspannen van spieren en verlichten van pijn. Dit is bijzonder nuttig voor mensen met klachten zoals reuma, rug- en nekpijn.


Bloedcirculatie: Infraroodwarmte bevordert de bloedcirculatie, wat helpt bij het herstel van spierblessures en vermindert stijfheid in spieren en gewrichten. Sporters kunnen hierdoor sneller herstellen van blessures.


Dieptereiniging van de huid: De warmte van infraroodlicht zorgt voor een dieptereiniging van de huid, waardoor poriën worden geopend en de huid gezonder wordt.

Verschillende opties zonnedouches

Een zonnedouche wordt in de douche geplaatst. Nu denk je misschien: wat? Een elektrisch apparaat in de douche? No worries, de zonnedouche voldoet volledig aan alle Europese richtlijnen en vormt dus geen gevaar in een natte ruimte. Al onze zonnedouches worden in de douche gemonteerd (inbouw) en is optioneel voorzien van UV-lampen en/of infraroodlampen. De zonnedouche kan met een simpele druk op de knop worden ingeschakeld.

Bij ons kun je terecht voor de stijlvolle en functionele Feel Good Shower van het merk Xenz. Deze zonnedouche is beschikbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je altijd een model vindt dat perfect past in jouw nieuwe badkamer. De zonnedouches zijn vergkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en wit.  

Waarom kiezen voor onze inbouwmodellen? Onze inbouwmodellen bieden niet alleen de gezondheidsvoordelen van een zonnedouche, maar zorgen ook voor een strakke en moderne uitstraling in je badkamer. Met onze zonnedouches geniet je het hele jaar door van de voordelen van zonlicht, ongeacht het weer buiten.

Ervaar de zonnedouche zelf

Wil je graag zelf de voordelen van zonnedouches ervaren of wil je er meer over weten? Onze deskundige sanitair specialisten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies. We nodigen je van harte uit om langs te komen in onze showroom in Ermelo, waar je de verschillende modellen kunt bekijken en uitproberen. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie. We helpen je graag om de perfecte zonnedouche voor jouw badkamer te vinden!