We worden steeds bewuster van het milieu en willen steeds meer duurzame producten in ons leven. Dit geldt voor het dagelijks leven, maar ook bij aankopen voor de lange termijn kan je kiezen voor een duurzamere optie: De natuurlijke badkamer! Gelukkig is de keuze tegenwoordig zo breed dat je geen keuze hoeft te maken tussen mooi en duurzaam, want ook in de sanitairwereld zijn er allerlei prachtige duurzame producten van natuurlijke materialen! Ik neem er graag een aantal met je door, om je keuzes voor een badkamer met een natuurlijke uitstraling te vergemakkelijken.

Hout in de natuurlijke badkamer

Waar we eerder voor kunststof kozen, zoals gefineerde meubels, bieden we tegenwoordig een breed aanbod in houten badkamermeubels. Zo hebben we prachtige op maat gemaakt meubels in ons assortiment, vervaardigd van hergebruikte oude eiken wagondelen, of massief eikenhout. Duurzamer wordt het dus niet; perfect voor in de natuurlijke badkamer!

Door de behandeling met Skylt lak is het vochtbestendig. Dit houdt in dat het meubel geschikt is voor de badkamer, maar hang het niet direct naast een inloopdouche, dat is weer wat te veel van het goede. Combineer dit prachtig hout met unieke hardstenen waskommen om de natuurlijk materialen door te trekken. Door te kiezen voor porseleinen waskommen creëer je een heel andere, strakkere, look, die echter ook natuurlijk is. Porselein is immers gemaakt van witte klei!

Bamboe in badkamer

Waskommen zijn bijna altijd gemaakt van porselein, natuursteen of keramiek. Elk heeft zo zijn voordelen, zowel qua look als qua functionaliteit. Maar ook op het gebied van waskommen zijn er meer alternatieven voor de natuurlijke badkamer! Zo hebben we de bamboe waskommen van Minnor in onze collectie.

De waskommen zorgen voor een warm en natuurlijk gevoel in de ruimte, een heuse wellness! Dit merk is ontwikkeld met de gedachte dat hardhout al te veel wordt gekapt en te weinig wordt aangeplant. Bamboe groeit daarentegen hard, is op een natuurvriendelijke manier te telen en te oogsten en het materiaal is keihard. Daarnaast is het ook nog slijtvast en super bestendig tegen vocht. Doordat het materiaal zo hard is zijn de kommen vormvast. Een ontzettend duurzame keuze voor de badkamer met natuurlijke materialen!

Badkamer met natuurlijke uitstraling

Als je gaat voor een natuurlijke badkamer kies je niet voor knalrode details. Wil je wel graag kleur in de natuurlijke badkamer? Kies dan voor natuurtinten, zoals groen-, zand- en aardetinten. Dit zorgt niet alleen voor de goede look, maar ook voor rust in de ruimte!
Als je een natuurlijke badkamer ontwerpt, denk dan ook even aan alle kranen, douche en accessoires.

Als je voor chroom kiest geeft dit een groot contrast met de rust en natuurlijke materialen die je al hebt gekozen. Kies dus voor een warmere kleur of afwerking. Door de natuurtinten te combineren met geborsteld messing, mat zwart of koper trek je het natuurlijke thema door in de badkamer en creëer je rust.
Natuurlijk kan je op het gebied van accessoires ook op de natuurlijke tour gaan! De toiletrollen en handdoeken kunnen in mooie rieten manden worden opgeborgen. Zorg voor leuke plantjes in de badkamer. Kies voor bamboe badkameraccessoires.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Of vind je het lastig om al je ideeën in een geheel te verwerken? Onze adviseurs en stylisten staan natuurlijk voor je klaar! Onze sanitair adviseurs kunnen al je ideeën zelfs in een 3D ontwerp verwerken.