Douche mengkraan

per pagina
Sorteer op sort-descending
Sapho Minimal inbouw douchemengkraan 2-weg 10x16cm RVS
€ 289,00
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 weken
JEE-O Slimline kleine inbouw wand mengkraan geborsteld RVS - 800-2400
Special Price € 511,83 Regular Price € 568,70
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
JEE-O Slimline wand mengkraan geborsteld RVS - 800-2200
Special Price € 598,95 Regular Price € 665,50
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
JEE-O Slimline inbouw wand mengkraan geborsteld RVS - 800-2100
Special Price € 511,83 Regular Price € 568,70
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
JEE-O Soho inbouw 2-weg mengkraan geborsteld RVS - 700-2200
Special Price € 974,66 Regular Price € 1.082,95
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
JEE-O Soho inbouw 1-weg mengkraan geborsteld RVS - 700-2100
Special Price € 713,30 Regular Price € 792,55
Gratis bezorgd Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Mengkraan douche

Een douchemengkraan is ideaal om de perfecte temperatuur in te stellen van het water. Een douchemengkraan biedt namelijk de gelegenheid om warm water met koud water te mengen. Het is eveneens mogelijk om alleen koud water te gebruiken of alleen warm water. De watertemperatuur is dan ook naar eigen voorkeur in te stellen. Er zijn verschillende soorten mengkranen voor de douche beschikbaar in ons aanbod. Bijvoorbeeld in een uitvoering met twee knoppen of met een hendel.

Douche mengkraan met twee knoppen of hendel

Een douchemengkraan met twee knoppen betekent dat u aan beide knoppen dient te draaien om het warme en koude water met elkaar te mengen. Een hendel is te gebruiken door deze naar links of naar rechts te draaien. Op deze manier vindt er eveneens vermenging van koud water en warm water plaats. Een van de kenmerken van een douchemengkraan is dat de temperatuur in bepaalde situaties aan schommeling onderhevig is. Dat heeft dan te maken met de waterdruk in de leidingen. Bijvoorbeeld als u onder de douche staat en elders in huis gebruikt iemand de warmwaterkraan om af te wassen. Overigens zijn er in ons assortiment zowel inbouw mengkranen verkrijgbaar als mengkranen die aan de wand van uw douche of bij het bad zijn te monteren.

Prachtige designs van klassiek tot strak

Douchezaak.nl heeft voor u een uitgebreid aanbod met mengkranen voor de douche beschikbaar. Het assortiment is divers samengesteld, waarbij er onder meer variaties zijn in design, kleur en merk. U heeft bij ons altijd de mogelijkheid om een keuze te maken voor een design en kleur die op het interieur van de douche zijn afgestemd. Heeft u een klassiek interieur dan past daar een douchemengkraan bij met een klassiek design. Is uw badkamer modern en minimalistisch ingericht? Ook daarvoor hebben wij de ideale mengkraan douche beschikbaar met strakke designs. Bij het maken van een keuze voor een mengkraan is het belangrijk om op de hart-op-hartafstand te letten. Dit betreft de afstand tussen het centrale punt van de warmwateraansluiting en het centrale punt van de aansluiting voor koud water. Doorgaans varieert deze afstand tussen 12 en 15 centimeter.