Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: maandagochtend voor 10 uur.

Zelf badkamer verbouwen

Een badkamer aanpakken kan best kostbaar zijn. Je kan kosten besparen door zelf de badkamer te verbouwen, dat wat je ziet zitten natuurlijk. Waar je rekening mee moet houden is een duidelijk plan, prioriteiten en wat je echt niet zelf kan of durft. Lees dus snel verder om goed voorbereid aan je verbouwing te beginnen!

Zelf badkamer verbouwenZelf badkamer verbouwen: voorbereid beginnen

Ga je de badkamer helemaal verbouwen? Of ga je hem deels renoveren? En ga je alles zelf doen, of huur je voor sommige dingen nog een professional in? Bedenk wat je precies wil en hoe je dit gaat doen.
Als je begint zorg dan eerst dat je alle tools en materialen hebt uitgezocht en voor handen hebt. Bij het zelf verbouwen van een badkamer komen nogal wat disciplines bij kijken, dus bedenk goed wat je nodig hebt! Ga je ook zelf de elektra en de wateraansluitingen doen? Dan heb je meer gereedschap en materiaal nodig dan wanneer je alleen gaat betegelen en een badkamermeubel ophangen. Als je zeker weet dat je alles hebt kan je gerust beginnen zonder tussendoor op bestellingen moet wachten of naar de winkel moet racen.

Plan van aanpak

Natuurlijk moet eerst de oude badkamer gesloopt worden! Heerlijk werk, maar zoek eerst even uit waar alle leidingen lopen. Dan loop je niet het risico dat je een leiding kapotmaakt, dat scheelt je een hoop ellende. Voor je begint met zelf de badkamer verbouwen heb je natuurlijk alles al uitgezocht en gekeken wat waar moet komen. Hou je de huidige indeling aan, of gaat de douche naar een andere plek? Dan kan het namelijk zijn dat je met het leidingwerk en de elektra aan de slag moet. Teken goed uit waar alles moet komen. Frees de leidingen netjes in voor een rustige badkamer, dit vergemakkelijkt ook het betegelen.
Nadat het water en elektra is verlegd moeten de wanden en de vloer geëgaliseerd worden. Hierna kan je met tegels aan de slag en kan je gaan betegelen. Als dit allemaal klaar is werk je het plafond af. Na het tegelen kan je het sanitair gaan plaatsen.

Zelf badkamer verbouwenAlles in de badkamer zelf verbouwen?

Als je geen ervaring hebt met elektra of het verleggen wat waterleidingen dan raden we aan om dit door een professional te laten doen. Als dit niet goed aangelegd wordt kunnen er echt problemen van komen. Niemand zit te wachten op lekkages, kortsluiting of je net nieuw betegelde wanden openhakken. Met de andere taken die je zelf aanpakt met het zelf verbouwen van je badkamer kan je je nog eens een foutje veroorloven, meestal valt het wel te herstellen, water en elektra zijn toch een heel ander verhaal.
Ook voor het betegelen kan je natuurlijk iemand inhuren, dit is afhankelijk van hoe handig je bent en wat voor tegels je hebt gekozen. Lees voor je begint voor de zekerheid nog even onze blog over het betegelen van een badkamer!

Kosten badkamer zelf verbouwen

Door alles zelf te doen als je de badkamer gaat verbouwen kan je de kosten aardig drukken. Wees dan dus wel kritisch qua wat je wel of niet kan en ziet zitten. Daarnaast heb je de kosten voor een groot deel zelf in de hand, je kan een badkamer zo duur maken als je zelf wil. Keramische tegels zijn minder kostbaar dan natuursteen en een luxe whirlpool is duurder dan een gewoon bad. Bedenk dus van te voren waar jouw prioriteiten liggen. Wat wil je écht wel en waar zou je wel wat op willen inleveren. Al eerder schreef ik een blog over de kosten van een nieuwe badkamer, deze is nog steeds relevant!

Zelf badkamer verbouwenDe finishing touch

Als je zelf je badkamer gaat verbouwen kan je echt helemaal je eigen draai geven aan de ruimte. Is de ruimte eenmaal verbouwd dan komt nóg een leuk onderdeel: de aankleding! Indien je van rustig en ruim houdt dan heb je hier natuurlijk ook rekening mee gehouden met de grootste aanpassingen van de badkamer. In dat geval kan je het beste zorgen voor weinig accessoires, maar de accessoires die je dan kiest mogen echte eyecatchers zijn! Ben je júist van de hoekjes, knusse koofjes en decoratie? Dan kan je natuurlijk helemaal uitpakken met het aankleden van je badkamer!

Bij Douchezaak helpen we je graag met de juiste materialen uitzoeken. Heb je moeite om je voor te stellen hoe alles eruit komt te zien? Onze sanitair specialisten maken het graag inzichtelijk door middel van een 3D tekening! Kom dus gerust langs in de showroom of neem contact op: mail naar [email protected] of bel naar 0341-768999.

Klantbeoordeling