Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: binnen 1 uur.

Wat is een sunshower

De zon is goed voor ons. Door de zon maken we vitamine D aan, en we voelen ons energieker. Wat is die eerste warme lentedag ook altijd fijn na de winter! Nu wonen we in Nederland en hier schijnt nou eenmaal niet dagelijks volop de zon. Gelukkig hebben we een alternatief: de Sunshower. Maar… Wat is een Sunshower nou precies?
Een Sunshower wordt in de douche gemonteerd en is optioneel voorzien van UV lampen en infrarood lampen. De Sunshower heeft veel voordelen en in deze blog leg ik je graag uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is een sunshowerWat doet een Sunshower?

Een Sunshower wordt in de douche geplaatst. Nu denk je misschien: wat? Een elektrisch apparaat in de douche? No worries, de Sunshower voldoet volledig aan alle Europese richtlijnen en vormt dus geen gevaar in een natte ruimte. De Sunshower kan met een simpele druk op de knop worden ingeschakeld. De UV-functie zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt, die zorgt dat je je energieker voelt, daarnaast werkt zonlicht ontstekingsremmend. Het kan dus een grote positieve invloed op ons gestel hebben, zeker in de wintermaanden dat we minder zon zien en we dus weinig tot geen vitamine D aanmaken!
UV licht is voor sommige aandoeningen ook heel gunstig. Denk bijvoorbeeld aan psoriasis of eczeem.

Een ander bijkomend voordeel is dat je verkleurd van UV licht. Je kan je dus al een beetje voorbereiden op de zomer en een kleurtje kweken. Door regelmatig de Sunshower te gebruiken heeft dit ook een gunstige invloed op onze biologische klok. Al met al veel voordelen!

Naast het UV licht heeft de Sunshower ook een infrarood functie. Deze lampen zorgen voor verlichting van de spieren, en kunnen dus een heel gunstig effect hebben op klachten die mensen met bijvoorbeeld reuma, of rug- en nekklachten ervaren. Ook is bewezen dat sporters sneller herstellen bij blessures. Ook zorgt de infrarood straling voor een dieptereiniging van de huid en een gezonde bloedcirculatie.

Wat is een Sunshower: De opties

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een Sunshower wil aanschaffen. Zo is er een inbouw– en een opbouwmodel. Is jouw badkamer helemaal naar je zin en wil je gewoon een Sunshower toevoegen? Kies dan voor het opbouw model. Deze monteer je in de hoek van je douche, dit is uiteraard volkomen veilig.
Pak je heel je badkamer aan? Dan kan je kiezen voor het inbouw model. Deze wordt vlak in de muur gemonteerd, en is dus weggewerkt in de (voorzet-) wand.
Naast de montage opties zijn er ook verschillen in de functies. Zo heb je modellen met alleen infraroodlicht, maar ook modellen met zowel infrarood- als UV licht.

Wat kost een zonnedouche?

Wat kost een Sunshower in je badkamer? De kosten van een Sunshower variëren per type. De prijs begint bij €900 en kan oplopen tot een kleine €4000. Afhankelijk dus van welke maat, functies en montage kunnen de kosten dus verschillen. Daarnaast zijn er speciale cleaningsets verkrijgbaar, inclusief coating, die handig zijn om aan te schaffen. Wij raden aan om deze producten te gebruiken in plaats van reguliere schoonmaakmiddelen. Op deze manier zal je het langst plezier hebben van je Sunshower. Bij Douchezaak leveren we, bij aanschaf van een Sunshower, een gratis cleaningset mee.

Wil je graag eens de Sunshower bekijken of wil je er meer over weten? Schroom dan niet en neem contact op met onze sanitair specialisten of kom een langs in de showroom.

Klantbeoordeling