Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: voor 10 uur vanochtend.

Voorbeelden van badkamers met inloopdouche

In woonbladen en op Pinterest zien we genoeg voorbeelden van badkamers met een inloopdouche. Het ziet er prachtig uit, en je kan het zo luxe maken als je zelf wil. Een van de grote voordelen is dat de deur geen ruimte inneemt. Ik vertel je in deze blog de voor- en nadelen en laat je verschillende opties zien.

Moderne badkamers met inloopdouche

De naam inloopdouche zegt het al: een open douche, zonder douchebak of dorpel, en zonder cabine of deur. Een inloopdouche zorgt voor een ruimtelijke look, met een hoog wellness gevoel. Een inloopdouche past echt in de moderne badkamer, en kan in elke stijl worden toegepast. In sommige gevallen is een inloopdouche zelfs de meest gunstige optie, doordat een deur weer meer plaats inneemt, in verband met schuiven of zwaaien van de deur. Hieronder vind je wat voorbeelden van badkamers met een inloopdouche.

Voorbeelden van badkamers met inloopdouche Voorbeelden van badkamers met inloopdouche Voorbeelden van badkamers met inloopdouche

Onlangs schreef ik al een blog over kleur in de badkamer. Een van de voordelen van badkamers met een inloopdouche is dan ook dat je heel leuk kan spelen met kleur. Op Pinterest en in een van mijn eerdere blogs vind je allerlei voorbeelden van badkamers met inloopdouche, waarin kleur is verwerkt. Betegel de achterwand met een contrasterende kleur, om de douchehoek eruit te laten springen, of om het uiterlijk wat je wenst te creëren. Kies voor een andere kleur doucheset om je douche te personaliseren. Hierboven zie je bijvoorbeeld een messing, een zwarte en een geborsteld RVS doucheset.

Voor- en nadelen van een badkamer met inloopdouche

Een badkamer met inloopdouche heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is een douche zonder douchebak of dorpel veiliger, doordat er geen opstap is, beperk je de kans op vallen. Doordat er minder hoeken en randen zijn is het ook nog makkelijk schoon te maken. Je zit niet aan een vaste maat vast, dus een inloopdouche kan in alle afmetingen toegepast worden.
Eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat nadelen. Zo kan een inloopdouche kouder zijn dan een cabine. Door te kiezen voor vloerverwarming kan je dit al een deel opvangen, en minder last hebben van de kou. Hou er wel rekening mee dat de douchehoek niet te klein is, want de spetters in een inloopdouche zullen dan in je badkamer terecht komen.  Er zijn veel voorbeelden van badkamers met inloopdouche waarbij er toch een klein wandje is neergezet om zo het spetteren te minimaliseren.

Klantbeoordeling