Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: voor 10 uur vanochtend.

Planten voor in de badkamer

Planten zijn in ons interieur onmisbaar. Ze geven kleur en levendigheid aan de ruimte. Maar wat zijn de beste planten voor in de badkamer? De lucht is daar sowieso anders, maar misschien ook het licht wel! Lees snel verder en scoor de planten die bij jouw badkamer passen!

Voordelen van planten in de badkamer

Zoals ik al zei: planten geven kleur en levendigheid aan de ruimte. Maar daar houdt het niet op! Planten zuiveren de lucht, ze reduceren stress, verbeteren de akoestiek en kunnen zelfs zorgen voor een betere nachtrust of het voorkomen van allergieën. Naast dat ze zorgen voor sfeer hebben ze dus nog veel meer voordelen. Een kille of saaie badkamer kan je dan ook echt opfleuren met planten, het breekt de ruimte.

De beste planten in de badkamer

Planten voor in de badkamer

De badkamer is meestal niet de meest lichte ruimte in huis, terwijl de meeste planten echt wel licht nodig hebben. Daarnaast is de badkamer een vochtige ruimte en daar kan niet elke plant tegen. Toch zijn er ook een aantal die met minder of geen licht en een hoger vochtgehalte kunnen leven.
Een van de planten die erg geschikt is voor in de badkamer is de varen. Deze groeien in de natuur onderin het regenwoud, een vochtige en donkere plek dus. De varen is dus één van die planten die geschikt is voor in vochtige ruimten. Ze houden erg van een hoge vochtigheidsgraad. We zien tegenwoordig veel hangplanten, en de Scindapsus is een hangplant die perfect in de badkamer kan overleven. Hij is niet alleen leuk om te zien, maar hij zuivert ook nog eens de lucht! Zorg ervoor dat de onderste bladeren niet in het water hangen als je deze plant water hebt gegeven. De Vrouwentong en de Aloë Vera zijn beiden planten die echt wat kunnen hebben. De kluit mag best goed uitdrogen tussen waterbeurten in, deze planten zijn zeer geschikt in de badkamer omdat ze écht wel wat kunnen hebben!

De Lepelplant en de Kwartjesplant kan je ook zeker meenemen in je plan om de badkamer af te stylen! Beiden zuiveren de lucht en houden van een vochtige ruimte. De kluit mag dan ook wel vochtig blijven. En dan is er nog de graslelie! Een makkelijke plant, die ook wel de Spider plant wordt genoemd. Het liefst krijgt de graslelie regelmatig water.

Stylen met planten

Ik schreef al meer blogs over de stijl van badkamers en als ik het dan over afstylen heb noem ik eigenlijk altijd wel planten. Dit omdat het echt een toegevoegde waarde heeft. Planten zorgen voor wat speelsheid in de de badkamer en je kan er echt een statement mee maken. In de minimalistische badkamer is het prachtig om te kiezen voor één grote plant, hiermee behoudt je de rust, maar voeg je toch kleur en wat natuur toe. Hou jij van een badkamer met een Oosters tintje: zellige tegels en een kleur? Dan kan je gerust voor meerdere planten kiezen, en hier gezellige hoekjes mee creëren. Je kan verschillende soorten planten combineren, dus kies voor een leuke hangplant, een mooie staande plant op de grond die de hoogte in gaat, en een kleiner soort naast je wasbak.

Klantbeoordeling