Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: morgenochtend voor 10 uur.

Kleine badkamer indeling

Soms is de ruimte voor je badkamer nou eenmaal beperkt. Een kleine badkamer houdt echter niet meteen in dat het niet sfeervol kan zijn. Met de juiste keuzes in materialen, kleuren en verlichting kan je er zelfs voor zorgen dat het ruimtelijker oogt! Waarschijnlijk heb je al heel veel inspiratie opgedaan en gezocht naar voorbeelden van kleine badkamers met een inloopdouche, maar waar moet je op letten met de indeling van een kleine badkamer? Wat kan je doen met de keuze van materiaal om de ruimte groter te laten lijken? En, niet geheel onbelangrijk: hoe hou ik een kleine badkamer netjes?

3D tekening Douchezaak kleine badkamerEen kleine badkamer, waar hou ik rekening mee qua indeling?

Niet elk budget en niet elke woning biedt de mogelijkheid om de badkamer uit te bouwen, om zo meer ruimte te creëren. Maar wie geen ruimte heeft moet slim zijn! Bepaal, voor je aan de indeling begint, wat jouw eisen en wensen zijn. Zoek voorbeelden van kleine badkamers die je aanspreken op internet. Een dubbele wastafel? Een inloopdouche? Als je bereid bent om compromissen te sluiten is er veel mogelijk. Wellicht is het niet nodig om de wasmachine in de badkamer te plaatsen, of kan je ruimte creëren door van de badkamer een ensuite te maken! Een deur openen vergt nou eenmaal ook ruimte.
Denk bij het inrichten van een kleine ruimte er ook aan om meubelen zwevend te monteren. Hierdoor zie je meer van de vloer en oogt de ruimte groter.

Keuzes en compromissen bij de indeling van een kleine badkamer

Bij de indeling van een kleine badkamer moeten er soms keuzes gemaakt worden, echter door de ontwikkeling in het sanitair kan je in veel gevallen voor een compromis gaan. Wil je graag een deur voor de douche maar heb je geen ruimte om een deur open te zwaaien? Kies dan bijvoorbeeld voor en schuifdeur! Wil je graag een bad maar gaat dit te koste van iets anders? Kies dan voor een bad waarin je tevens comfortabel kan douchen.

Materialen kiezen voor in een kleine badkamer

Hou bij de indeling van een kleine badkamer rekening met de doorkijk door de ruimte. Door te kiezen voor transparante en glanzende materialen zorg je ervoor dat de badkamer ruimtelijker oogt. Een glazen douchewand blokkeert de ruimte niet zo als een gesloten wand. Ook met de juiste spiegel kan de ruimte groter lijken. Daarnaast is het goed om te kiezen voor natuurlijke materialen. Kijk bijvoorbeeld voor een licht eiken meubel, of plank voor de wastafels. Hierdoor creëer je je eigen wellness badkamer en geef je de ruimte een rustige sfeer.
Naast het sanitair wat je uitkiest kan je ook kiezen voor een goed doordacht lichtplan. Met LED strips kan je de nadruk leggen op zwevende items, en dus op de lengte van de ruimte. Ook inbouwspots zorgen voor een ruimtelijk gevoel, doordat ze voor gelijkmatig verdeeld licht zorgen.

Hoe hou je een kleine badkamer netjes?

Hou er bij de indeling van een kleine badkamer rekening mee dat kleine ruimtes snel rommelig ogen. Hoe kan je dit beperken? Zorg voor dichte kasten. Liever geen kasten, maar planken? Zet dan dichte mandjes of bakken op de planken. Doordat alle kleine, losse dingen verborgen zijn oogt de ruimte netjes. Denk ook aan een dichte wasmand.
Zorg ervoor dat alles een vaste plek heeft. Hang de föhn op, zodat deze niet los op het werkblad eindigt, geef de handdoeken een vaste plek en zorg dat er een plek is voor de shampoo in de douche.

Hulp nodig bij het indelen van een kleine badkamer?

Natuurlijk snappen we dat je, met alle voorbeelden die je op Pinterest heb gevonden, niet alle ideeën en producten in een compacte badkamer kan verwerken. We denken dan ook graag met je mee. Maak gerust een afspraak met onze specialisten in de showroom! Zij kunnen je adviseren en de ideeën verwerken in een overzichtelijke 3D tekening.

Lichtplan in de badkamer

Lichtplan in de badkamer

Klantbeoordeling