Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: binnen 1 uur.

Badkamermeubel plaatsen

Wil je je badkamer een snelle make-over geven? Dit doe je makkelijk door een nieuw badkamermeubel te plaatsen. Natuurlijk snappen we dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan en dus zochten we uit waar je rekening mee moet houden, op welke hoogte je het badkamermeubel moet plaatsen en schreven we een handig plan van aanpak.

Voorbereiding badkamermeubel plaatsen

Een snelle renovatie en gelijk een frisse look in de badkamer, dat is het effect van een nieuw badkamermeubel ophangen. Omdat het fijn is om af en toe wat op te frissen in je badkamer gaan we er dus even vanuit dat het nieuwe meubel op dezelfde plaats komt als de oude. Dit zorgt ervoor dat afvoer en de waterleidingen dus niet veranderd hoeven te worden.

Voor je aan de slag gaat met het badkamermeubel ophangen, zorg je dat je de verpakking van je nieuwe meubel helemaal hebt gecheckt. Dus is alles compleet en heb je alle bevestigingsmaterialen? Zorg dan dat je alles voor handen hebt liggen wat je nodig hebt met het monteren (wij leveren de meubels meestal gemonteerd en wel bij onze klanten) en plaatsen van dit badkamermeubel: boormachine, waterpas, potlood of tape etc. Vergeet hierbij niet om ook aan je eigen veiligheid te denken! Draag dus handschoenen en een beschermende bril tijdens het badkamermeubel plaatsen. Tijdens het boren kan het verstandig zijn om een mondkapje te dragen.

badkamermeubel plaatsenHoogte badkamermeubel plaatsen

De beste hoogte van een compleet badkamermeubel is rond de 90 cm. Dit is inclusief waskom of wastafel. Heb je losse kommen? Haal dan eerst de hoogte van de kommen van die 90 cm af. Een voorbeeld hiervoor: zijn jouw kommen 13 cm hoog? Hou bij het badkamermeubel plaatsen in de gaten dat het blad op 77 cm hoogte komt.

Aan de slag!

Alles is gecheckt en compleet! Dan ben je klaar om je om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je badkamermeubel plaatsen. Bepaal de hoogte, teken hier met je potlood langs een waterpas een horizontale streep. Hierna ga je uitmeten waar de zijkanten van het meubel komen, deze teken je met je potlood, langs je waterpas, een verticale lijn. Teken aan de hand van de het bevestigingsplaatje af waar de gaten geboord moeten worden.
Ga je door een tegel heen boren? Hou er dan rekening mee dat je de klopfunctie op je boormachine uit zet! Boor de gaten voor de bevestigingsplaatjes en plaats hier pluggen in.
Hierna kan je voorzichtig het badkamermeubel plaatsen op de daarvoor bestemde bevestigingsplaatsen.

Afwerking

Hangt je meubel? Dan is het nu tijd om de lades of deuren erin te hangen. Als je een complete set hebt aangeschaft, inclusief een kolomkast, dan kan je deze ook ophangen. Hou hierbij het stappenplan aan dat je ook hebt gebruikt bij het badkamermeubel plaatsen. Maak het plaatje compleet door te kiezen voor een bijpassende spiegel. Voor rust kies je voor een spiegel die even breed is als het meubel. Hou je juist van een beetje speels? Kies dan voor een ronde spiegel, of zelfs twee naast elkaar!

Klantbeoordeling