Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een badkamer zonder bad. Het kan natuurlijk zoiets praktisch zijn als niet genoeg ruimte. Maar het kan ook zijn omdat je van jezelf weet dat je niet in bad gaat. In deze blog lees je meer over de voor- en nadelen van een bad in je badkamer, alternatieven en redenen waarom je wel of niet zou kiezen voor een bad.

Voor- en nadelen van een badkamer zonder bad

Een van de nadelen van een bad is dat het veel ruimte inneemt in de badkamer. Als je badkamer al niet zo groot is kan je overwegen om het bad weg te laten. Een andere optie is douchen in bad, dan heb je dus geen aparte douchecabine. We hebben verschillende modellen douchebaden die tevens geschikt zijn om in te douchen. Je moet dan echter wel over de badrand stappen, voor oudere mensen, of mensen die slecht ter been zijn is dit niet handig.
Een ander nadeel van een bad is dat het meer water verbruikt dan een douche. In een bad gaat al snel 120 liter warm water per keer. 9 minuten douchen kost gemiddeld 65 liter water, en met een spaardouchekop kan je dat zelfs halveren. Een badkamer zonder bad is dus niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker.

Het voordeel van een bad is echter weer dat het pijnlijke spieren of andere klachten kan verlichten. Mensen met reuma of vergelijkebare klachten hebben veel baat bij de warmte van een bad. Daarnaast kan het o.a. zorgen voor een lagere bloedsuikergehalte. Veel mensen met kinderen vinden een bad ook een uitkomst, omdat het veiliger en praktischer is. Daarnaast is een bad gunstig voor de verkoop van je woning. Sommige mensen willen echter geen badkamer zonder bad en vinden verbouwen te veel moeite.
Het is dus goed om naar je situatie te kijken voor je keuzes maakt.

Alternatieven voor een bad

Wat kan je nou doen als je geen bad in je badkamer wil, maar wel graag wilt relaxen in je badkamer? Een van de opties is een heerlijk ruime inloopdouche, met een grote regendouche vanuit het plafond. Hier kan je volledig ontspannen en genieten van de warmte. Wil je het helemaal luxe en heb je wat ruimte? Kies dan voor een tweepersoons inloopdouche, met regendouches!

Heb je te weinig ruimte, maar zou je eigenlijk wel een bad willen? Dan is een complete stoomcabine ook een optie. Deze zijn te verkrijgen in de maat van een reguliere douchecabine maar heeft veel meer functies. Je kan ze zelfs uitbreiden met radio en LED verlichting. Daarnaast heb je ook alle voordelen die je in een bad hebt: warmte, ontspannende werking en goed voor je lichaam. Zo klinkt een badkamer zonder bad nog niet zo slecht!
Een andere goede optie is een Sunshower, door de UV en infrarood straling kom je volledig tot ontspanning tijdens het douchen.

Een unieke badkamer zonder bad

Een bad is een makkelijke manier om een statement te maken in de badkamer. Door een vrijstaand bad te plaatsen creëer je al snel een luxe uitstraling. Of kies voor een gekleurd bad en je kan helemaal een unieke look aan de ruimte geven. Gelukkig heb je hier niet per se een bad voor nodig! Kijk eens naar tegels, of gekleurde toiletten of waskommen. De wellness look kan je ook creëren door middel van rustige kleuren en natuurlijke materialen.
Je hebt dus geen bad nodig om een hele eigen look aan je badkamer te geven.