Facebook iconInstagram iconPinterest icon
Toon
resultaten
Toon
resultaten
Klantbeoordeling
Belverzoek achterlaten

Geef uw telefoonnummer op. Onze specialist belt u terug: binnen 1 uur.

Afmeting bad

Bij het aanschaffen van een nieuw bad moet je natuurlijk bepalen wat de afmeting moet (en kan) zijn. Hierbij is het handig om met de volgende zaken rekening te houden: de afmeting en vorm van je badkamer en je eigen lengte, en die van je huisgenoten. Door vooraf duidelijk inzichtelijk te hebben wat je nodig hebt in jouw huishouden kan je gerichter zoeken. Ik geef je wat tips om te bepalen hoe groot jouw bad moet zijn!

Afmeting bad Wat voor badkamer heb je?

De vorm en afmeting van je badkamer heeft invloed op welk bad geschikt is in jouw situatie. Als je een kleine badkamer hebt hoef je niet eens per se een klein bad aan te schaffen, je kan ook kijken of er modellen zijn die gunstig zijn in de ruimte. Zo zijn er ook ruimtebesparende modellen, of kan er zelfs wel een hoekbad in jouw badkamer. Het zou kunnen dat er dan meer loopruimte overblijft waardoor je comfortabel de badkamer door kan lopen. Daarnaast zijn er baden in de meest uiteenlopende maten en is er dus voor elke badkamer het juiste afmeting bad.

Een andere optie is om ervoor te kiezen om in bad te douchen. Je hebt dan dus geen aparte douche en bad. Er zijn baden met een speciaal douchegedeelte zodat je vlak staat en voldoende ruimte hebt. Heb jij juist een hele royale badkamer? Dan is een vrijstaand bad misschien wel een geschikt model voor jou. Ook een vrijstaand bad is in elke afmeting, en in elke gewenste stijl te verkrijgen.

Bad afmeting afstemmen op je lengte

Jouw lengte kan bepalend zijn voor de afmeting van je bad. Als je 1.60 meter bent heb je vanzelfsprekend andere behoeften dan iemand van 1.90 meter. In een bad van 1.70 meter lang kan je gewoon met gestrekte benen zitten. Een ander aspect wat handig is om vooraf over na te denken is of je altijd alleen in bad gaat. Ga je liever samen, of gaan je kinderen graag samen? Dan is het handig om een bad met de juiste afmeting te zoeken waarbij de afvoer in het midden zit. Op die manier zit er nooit iemand op de afvoer.

Model van je bad

Naast de afmeting van je bad is het model ook belangrijk. Zo kan je kiezen voor een heel strak en vierkant model, of een uitvoering met ronde vormen. In deze baden kan je comfortabel liggen, wel raden we je aan om een badkussen aan te schaffen voor in je nek. Daarnaast zijn er baden met een ergonomische vorm. Hierin kan je goed liggen, hebben je rug en armen steun en glij je niet weg.
Het is mogelijk om van reguliere baden in ons assortiment een whirlpool te laten maken. De baden gaan dan naar onze whirlpoolbouwer die een kwalitatief hoogwaardig systeem inbouwt. Dit kan volledig naar eigen wens worden ontworpen.

Graag wat advies bij het kopen van een bad en het bepalen van de afmeting? Geen enkel probleem. Onze sanitairspecialisten ondersteunen je graag met het maken van de juiste keuze. Door middel van een 3D tekenprogramma kunnen ze het ontwerp van je badkamer gelijk inzichtelijk maken! Kom gerust langs in onze showroom voor meer informatie en inspiratie of mail naar [email protected] of bel naar 0341-768999.

Klantbeoordeling